DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına kapatılmasını sert bir dille eleştirdi. Koçyiğit, bu kararın işçi sınıfının tarihsel önemine sahip mekanlardan biri olan Taksim Meydanı'na erişimin engellenmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Koçyiğit, "İşçi sınıfı açısından tarihsel önemde bir mekandan bahsediyoruz. İşçilerin kanı var orada, işçilerin bedeli var. Türkiye işçi sınıfının orada emeği var. Bu yasak kararını tanımıyoruz," diyerek, hükümet ve İçişleri Bakanlığını yanlış karardan geri adım atmaya davet etti. Ayrıca, Koçyiğit, "Yarın İstanbul'da kimin burnu kanarsa bunun sorumlusu Taksim'i yasaklayan hükümettir, İçişleri Bakanlığı’dır," ifadelerini kullandı.

DEM Parti Grup Başkanvekili, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanı'nın aldığı kararları "işçi düşmanlığı" ve "sınıf düşmanlığı" olarak nitelendirdi ve İstanbul'da alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi. Koçyiğit, 1977 yılında 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda yaşanan olayları anımsatarak, meydanın işçi sınıfı için büyük bir tarihsel ve duygusal öneme sahip olduğunu belirtti.