İşte deprem anı ve sonrası için telefonunuzda bulunması gereken uygulamalar:

AFAD Acil

AFAD Acil mobil uygulamasıyla 112 acil çağrı merkezi ile internet üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Acil çağrı durumunu verdikten sonra konumunuzu doğrudan bilgilendiren AFAD Acil Türkiye'deki herkesin telefonunda olması gereken uygulamaların başında geliyor.

AKUT – Güvendeyim

Akut – Güvendeyim uygulaması, deprem gibi doğal afetler sırasında sizlerin bilgilerini kısa mesaj ile önceden belirlediğiniz kişilere gönderiyor ve güvende olduğunuzu bildiriyor. Ayrıca uygulamayı kullanmak için internet bağlantısına ihtiyacınız bulunmuyor, tek bir tuşa basarak ve konumunuz belirlediğiniz kişiler ile paylaşılıyor.

Bridgefy

Bu uygulamayı kullanmak için Akut-Güvendeyim uygulaması gibi yine aynı şekilde internete ihtiyacınız bulunmuyor. Uygulama, mesajlaşma için Bluetooth teknolojisini kullanıyor. Bu sayede mobil ağ ve Wi-Fi’nin hizmet vermemesi durumunda telefonun Bluetooth özelliğini kullanarak yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Bridgefy kullanan arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirsiniz.

112 Acil Yardım Butonu

Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil Yardım Butonu uygulaması, sadece doğal afetlerde değil, her türlü acil durumlarda konum bilginizi belirtmenize gerek kalmadan size en kısa sürede ulaşılmasını sağlar.

Whistle

Whistle bir düdük uygulamasıdır. Oldukça yüksek sesler çıkaran uygulama sayesinde deprem veya doğal afet esnasında sesinizi duyurmanıza yardımcı olur. Özellikle enkaz altında kalan ve konuşabilecek durumda olmayan kişiler, bu uygulama sayesinde yetkililere seslerini duyurabilir.

Life360

Bu uygulama telefonunuzun GPS özelliğini kullanarak ailenizin ve sevdiklerinizin konumlarına ulaşmanızı sağlar. Uygulamadaki ‘acil durum’ tuşuyla ihtiyaç anında mesajlaşabilir ve yardım isteyebilirsiniz.

BiP

Bir mesajlaşma uygulaması olan ancak kendi içerisinde birçok eklenti ve uygulamaya sahip olan BiP, acil durumlarda operatör fark etmeksizin önceden seçtiğiniz yakınlarınıza tek tuşla ulaşabilmenizi ve konum bilgisi paylaşabilmenizi sağlar. Bluethooht teknolojisiyle çalışan BİP, Acil Durum Butonu’nda yer alan “Yardım İste” özelliğiyle de ihtiyaç anında arkadaşlarınızla ve yetkililerle iletişime geçmenize yardımcı olur.

Earthquake

Bu uygulama belli bir ücret karşılığında satın aldığınız pro özelliği ile birlikte size yaklaşan bir deprem için önceden uyarı veriyor. Bunun yanı sıra dünyanın dört bir yanından depremleri görmenizi sağlıyor.

LastQuake

Bir milyondan fazla indirilen ve sismologlar tarafından geliştirilen LastQuake, depremleri anında öğrenmenize ve yakınlarınızla kısa mesaj sistemiyle iletişime geçmenize yardımcı oluyor.