İstanbul'da Ekmek fiyatlarına zammın elinin kulağında olduğu ifade ediliyor. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar konuyla ilgili bir açıklama yaparak yakında ekmeğe zam gelebileceğini söyledi. 

Üretimde girdi maliyetlerinde yaşanan artışı hatırlatan Cihan Kolivar, "Maliyet artışları üreticiyi zorluyor. Bu ayın 15’inden sonra, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı 60 liraya çıkabilir. Ekmeğin fiyatı da semtlere göre değişmekle birlikte 12.5 liradan başlayarak 15 lirayı bulabilir" dedi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı'nın 5 Tane Ruhsatsız Fırını Var

İSTANBUL'DA EKMEK ZAMLARININ BİR NEDENİ DE YÜKSEK KİRALAR

İstanbul’da Şişli, Beşiktaş’ta, Kadıköy’de bir fırın açmak için istenen kiraların 140 bin lirayı bulabildiğini ifade eden Kolivar "Arnavutköy, Sultangazi gibi yerlerde ise kiralar 20-25 bin lira olabiliyor. Bu kadar kira farkı maliyetleri katlıyor. Bunu düşününce İstanbul’un her yerinde ekmeğin aynı fiyata satılması söz konusu olabilir mi" sorusunu yöneltti. 

İstanbul’daki fırın sayısının 3 bin 800 olduğunu ancak bunların 500'ünün ruhsatsız çalıştığını söyleyen Cihan Kolivar, sigortasız çalışan ve ruhsatsız iş yeri sorununun çözülmesini istediklerini söyledi.

Kolivar'ın verdiği bilgiye göre, Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlıgı’ndan olumlu görüş alınması zorunluluğuna yönelik düzenlemeye itirazederek, bu düzenlemenin hukuka aykırı olduğu iddiasıyla iptal edilmesi için Danıştay’a başvurdu.