Erzincan'daki maden faciasında işçiler hala kurtarılamamışken bir maden faciası daha yaşandı. Elazığ Alacakaya'daki krom madeninde göçük meydana geldi. 4 işçinin göçük altında kaldığı faciada 3 emekçi kurtarıldı. Ekipler, toprak altında kalan emekçiyi kurtarmaya çalışıyor.

Bir işçinin kendi çabalarıyla çıktığı faciada saat saat gelişmeler şöyle:

13.20: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde maden göçüğünde tüm işçilerin kurtarıldığını duyurdu.

11.40:  Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Kayaönü Köyü'nde 26.02.2024 tarihinde saat 10.04'te özel bir şirkete ait Krom Maden işletmesinde meydana gelen göçük olayında 4 işçi göçük altında kalmış olup yapılan ilk müdahale neticesinde 3 işçi kurtarılmıştır. 1 işçiyi kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”

11.25: AFAD'dan yapılan açıklamada, "Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 maden işçisi kurtarılmış; 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

11.15: Elazığ Valisi Ömer Toraman, göçük meydana gelen krom madeninde toprak altında kalan 2 işçinin kurtarıldığını, 2 işçi için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

11.10: AFAD'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Elazığ ilimiz Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz."