Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir mitinginde konuştu.

Erdoğan, "İzmir düşmandan kurtuldu ama epeydir eser ve hizmet fukaralarından yakasından maalesef kurtaramadı. Tarih boyunca Ege'nin en ışıltılı, en hareketli şehri İzmir, ihmallerin pençesinden hep yerinde saydı" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP'nin başında güya bir genel başkan var. Ama varlığı yokluğu belli değil. Bu genel başkana gelen posta koyuyor, giden posta koyuyor. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür Efendi'den rol çalıyor. Siyasetteki 40 yılı aşkın tecrübemizle Özgür Efendi'ye birtakım tavsiyelerde bulunabiliriz. Ama o meşhur Türk filmindeki replikle ifade edecek olursak 'Fikrimizi kendisine verip zayi etmek' istemiyoruz. Özgür efendi, Türk filmindeki 'Mazlum' karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip kendisine tekme tokat dalıyor. Anlaşılan Bay Kemal'in ahı kurultayın üzerinden 4 ay bile geçmeden bunları tutmaya başladı.

Tabii bir de İstanbul'da sürekli kendini göstermek için sürekli azarlanıp duran, tutmayın küçük enişteyi karakteri var. Kibirli bir edayla habire atıp tutuyor ama herhangi bir icraatı baki değil. Zaten yarım gün mesai yapıyor. CHP'nin Genel Merkezi ve adaylarıyla kendini kaptırdığı promosyon siyaseti belki bir yere kadar işe yarayabilir fakat nihayetinde milletin irfanına çarpıp darmadağın olur."