Haber: Fatoş Erdoğan

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu, düşük emekli maaşlarına, sigorta primlerinden dolayı yaşanan mağduriyetlere ve hala bağlanmamış olan emekli maaşlarına tepki göstermek için bugün İstanbul Kadıköy'de eylem düzenledi.

Eyleme çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ayrıca eyleme İYİ Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu, Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Akif Cenkçi ve siyasi parti temsilcileri de katılarak destek verdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu, EYT yasası sonrası yaşadıkları mağduriyeti, uygulanan adaletsizliği protesto etmek için Kadıköy’de basın açıklaması düzenledi. 

2-74

EYT Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikci burada yaptığı açıklamada, " Yaklaşık 16 milyon emeklinin hem yüksek enflasyon karşısında alım gücünün hiç edildiği bu ücret ve zamları hem de yanlış yönetilen politikaların faturasının bizlere kesilmesini, acı reçetenin Millete yazılmasını REDDEDİYORUZ.Açlık sınırı olan 10.373 TL nin altında bulunan 7500 TL lik emekli maaşları ile nasıl geçineceğiz.?Emeklinin Milli gelirden aldığı pay her geçen yıl düşmekte. Neden? Sabaha yiyecek ekmek bulamayan Emeklinin Yılbaşına kadar beklemeye tahammülü var mı? Takati ve sabrı kaldı mı? En temel ihtiyaçlarını dahi karşılamayan bu ücretlerle yaşamanın bir formülü var mı? Sayın Cumhurbaşkanım. Akaryakıttan vergilere, ilaçtan ekmeğe kadar tüm ürünlere gelen zamlarla hayatta ve ayakta kalmanın bir yolu var mı? Sayın Cumhurbaşkanım Öğretin bize" ifadelerini kullandı. 

3-59

Lastikci konuşmasını şöyle sürdürdü:

"MEZARDA EMEKLİLİK İSTEMİYORUZ"

"EYT mücadelesinde 2015 yılında kurulan derneğimizle mücadelenin Resmi süreci başlamış, 2019 yılında Ülke genelinde kurulan derneklerimizle alan  genişletilmiş ve 2020 yılında da güç birliğini oluşturduğumuz EYT  FEDERASYONUMUZU kurarak, mücadelenin doruk noktasına ulaştık. Yüzyıla konu olacak örnek mücadelesi ile tarihe adını altın harflerle yazdıran EYT nin geride bırakılan 2 hakkı da iade edilirse, mesele KÖKTEN çözülmüş olacaktır. 
Düsturumuz gereği; Yanımızda olanın yanındayız. Bu kutsal alınteri mücadelesini verirken de Eğilmeden, bükülmeden, Dava  yoluna baş koyan, hiçbir menfaat çıkar gözetmeksizin gece gündüz emek veren, haklı olduğu davada Milyonlarca mağdurun sesi olan EYT FEDERASYONU  ayrıca emeklilikte yeni jenerasyon olarak da mücadelede ki yerini alarak, 
Sosyal Güvenlik Sisteminin mağdur ettiği tüm yasalar değiştirilene kadar,  VARIZ. BURADAYIZ. HER YERDEYİZ."

5-25

TALEPLER

▪ % 25 lik zamlara HAYIR diyoruz. 

▪ En düşük emekli maaşlarının tamamlanan kısmının hazine bakanlığından yardım olarak değil, SGK dan kök maaş olarak verilmesini, 

▪ En düşük emekli maaşının Asgari ücretin altında olmamasını ancak asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından az olmamasını, 

▪ Özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınmasını, En yüce değer emek sahiplerine, hakettiği önem ve değerin verilmesini, hassasiyetin gösterilmesini, rahat edeceği dönemde içinde bulunduğu ağır ekonomik şartlar sebebiyle çift dikiş hatta üç dikiş yapacak duruma getirilmeden, en insani isteklerimizin yerine getirilmesini talep ediyoruz. 

Bir ülkenin itibarı Vatandaşının refahı ile ölçülür. Avrupa’dan verilen emeklilik örneklerinde, dünya emeklileri ülke ülke tatil yaparken, biz alım gücümüz sıfıra indiğinden, markete dahi gidemiyoruz. Bizim emeklimiz şu anda kuru ekmeğe muhtaç durumda.

Yeni Türkiye yüzyılına yakışan emekli maaşları ve zamları talep ediyoruz. 

4-40