ABD ekonomisinin şu anda resesyonda olduğunu düşünmediğini ifade edem Powell, enflasyonu düşürmek için ihtiyaç olan araçlara ve fiyat istikrarını yeniden sağlamak için gereken kararlılığa sahip olduklarını ifade etti.

ABD ekonomisinin son 2,5 yılda yaşananlara rağmen dirençli olduğunu kanıtladığını söyleyen Powell, "Herkese fayda sağlayan güçlü bir iş gücü piyasasına sahip olmak istiyorsak, enflasyonu yüzde 2'ye indirmek şart" dedi.

Powell'ın konuşmasından kısa başlıklar şöyle:

- Son harcama ve üretim göstergeleri yumuşadı. Tüketici harcamalarındaki artış, kısmen düşük harcanabilir reel gelir ve daha sıkı finansal koşullar nedeniyle önemli ölçüde yavaşladı.

- İş gücü talebi çok güçlü. İş gücü piyasasının devam eden gücü, talebin sağlam kalmaya devam ettiğini gösteriyor.

"FAİZ ARTIŞ HIZI GENEL GÖRÜNÜME BAĞLI"

- Genel ekonomik faaliyetteki son yavaşlamaya rağmen, toplam talep güçlü kalmaya devam ediyor. Arz kısıtları beklenenden daha büyük ve daha uzun sürdü. Fiyat baskıları geniş bir mal ve hizmet yelpazesinde belirgin.

- Gelecek aylarda enflasyonun düştüğüne dair ikna edici kanıtlar arayacağız. Faiz artışlarının hızı, gelen verilere ve ekonominin gelişen görünümüne bağlı olmaya devam edecek.

"ARTIŞLARIN ETKİSİ HENÜZ TAM HİSSEDİLMEDİ"

- Gelecek toplantımızda alışılmadık derecede büyük bir artış daha uygun olsa da bu, şimdi ve o zaman arasında aldığımız verilere bağlı olacak bir karar.

- Komite uygun olduğu sonucuna varırsa, bugün attığımızdan daha büyük bir adım atmaktan çekinmeyiz.

- Son faiz artışları önemli ve hızlı oldu, ancak etkisi henüz tam hissedilmedi.

- Gelecek yıl için faiz aralığına ilişkin öngörüde bulunamadık, çok fazla belirsizlik var.

"BÜYÜME YAVAŞLAYACAK"

- Faiz artışlarında bir noktada yavaşlamak uygun olacak, ancak o noktanın ne zaman olduğu henüz belli değil.

- ABD ekonomisinin şu anda resesyonda olduğunu düşünmüyorum. Büyüme bu yıl yavaşlayaca, çünkü enflasyonu düşürmeye odaklandık.