Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Körber Vakfı tarafından düzenlenen Berlin Dış Politika Forumu kapsamında düzenlenen bir oturuma (Conflict Zone) katıldı. İbrahim Kalın, gazeteci Tim Sebastian’ın ve foruma katılanların sorularını yanıtladı. Sebastian, Kalın'a  FETÖ’nün yayın organı Today’s Zaman’da çalıştığını hatırlatarak, “Siz de yargılanabilirsiniz. Eskiden Gülenci gazete için çalışıyordunuz” sözleriyle zor anlar yaşattı.

AKP'nin üye sayısında 900 binlik düşüş: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre, AKP’nin 2017’de 10 milyon 719 bin 234 olan üye sayısı 9 milyon 816 bin 987’ye geriledi. Bacaları filtresiz santrallere teşvik de verilmiş: Sanayi Bakanlığı 2020 bütçesinin TBMM'deki görüşmelerinde, günde 30 bin ton kömür yakıp, 7,5 ton kül çıkaran ve zehir saçan termik santrallere devletin 76 milyon lira teşvik verdiği açıklandı. IFF: Türkiye'nin döviz rezervleri gelecek yıl yapılacak dış borç ödemelerinin ancak yarısını karşılayabilecek düzeyde. MB Başkanı Murat Uysal, 9 Ekim'de yaptığı sunumda uluslararası rezervlerin kısa vadeli dış borç ödemelerini karşılayacak düzeyde olduğunu söylemişti. Tahir Elçi'yi anmak için Diyarbakır Adliyesi'nden 4 Ayaklı Minare'ye yürüyüş yapılıyor. İzmir Gaziemir'de Alevi bir ailenin evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılması üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, olayın mezhepsel bir durum olmadığını, asayiş nedeniyle kavga olayına dayandığının değerlendirildiğini açıkladı. Dipsiz Göl sonrası ÇED raporu kararı. Define aramak isteyenlerin müracaat dilekçelerinin ekinde artık Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) belgesinin de yer alması gerekiyor. 1968 kuşağının devrimci önderlerinden, THKO kurucularından Teslim Töre'nin cenazesi dostlarının ve yoldaşlarının katılımı ile Karaca Ahmet Mezarlığına getirildi. Töre, Sinan Cemgil'in yanına defnedilecek. Dijital prezervatif geliyor. Akıllı telefonlarla partnerlerin birbirlerine gönderdikleri fotoğrafların internete sızdırılmaması için Belçika’da bir aplikasyon geliştirildi.  "Comdom" uygulaması fotoğrafı alıcının adını ve telefon numarasını içeren filigranla damgalıyor. Antalya'da İnsan Hakları Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin öncülüğünde Attalos Heykeli önünde 4. ölüm yıldönümünde Tahir Elçi anıldı. Ankara Kadın Platformu (@AnkaraKadin), Araştırma Görevlisi Ceren Damar’ın, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmesine ilişkin yarın saat 9.00’da görülecek duruşma için Ankara Adliyesi’nde buluşma çağrısı yaptı. Erdoğan'dan Alevi yurttaşların evinin işaretlenmesine dair açıklama:
  • Kayınbiraderlerimden bir tanesinin adı Hüseyin, birinin adı Hasan, birinin adı da Ali
  • Bazı evlerin kapılarına işaretler konuluyor, ülkemizi bölmek parçalamak için. Yakalandıkları zaman hesabı sorulacak.
Tahir Elçi karanfillerle anıldı. 28 Kasım 2015 günü öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi vurulduğu Dört Ayaklı Minare önünde karanfillerle anıldı. Ankara Adliyesi önünde, Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi'yi, anmak için basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis izin vermedi. Polisler, avukatları kalkanlarla iterek adliye içine soktu. Avukatların direnmesi nedeniyle kısa süre arbede yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Körber Vakfı tarafından düzenlenen Berlin Dış Politika Forumu’nda gazeteci Tim Sebastian’ın sorularını yanıtladı. Kalın, Sebastian’ın seçilmiş olan 24 belediye başkanının görevden alınması ile ilgili sorusu sonrası zor anlar yaşadı. CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, “Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde, borç yükü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa ‘Borçlanma Genel Müdürlüğü’ kurdunuz. Tarihe geçtiniz” dedi. Meclis Araştırma Komisyonu, Rabia Naz davası için Eynesil'de soruşturma dosyasında adı geçenleri dinledi. Polis memuru Ruhi Kalkan olaya dair, “Bize trafik kazası olarak ihbar edildi. Rabia Naz’ın ölümünün şüpheli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Zonguldak'ta, 21 yıl önce kaçak ocaktaki göçükte hayatını kaybeden eşi Recep Yaman için başlattığı hukuk mücadelesinde 156 bin lira tazminat kazanan Fatma Yaman, parayı tahsil edemiyor. Yaman, "Davayı kazandık ama iş yeri sahibi tazminatı vermiyor, lüks araçlarla geziyor” dedi. Tahir Elçi İzmir'de anıldı: İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Barosu, ÇHD ve ÖHD İzmir Şubeleri, öldürülmesinin dördüncü yılında Tahir Elçi'yi andı. Okunan basın açıklamasında " "Avukat Tahir Elçi'nin katilleri aradan geçen dört yıl içinde yargı önüne çıkarılmadı" dedi. Hürriyet gazetesinin işten çıkardığı 45 gazeteci ve çalışan, tazminatlarının ödenmemesine tepki göstererek; Erol Evgin’in “Gel de yanma” şarkısı eşliğinde hazırladıkları “Tazminat Fermanı” adlı kliple alacaklarının ödenmesini talep etti. Giresun Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu’na özel yetenek sınavıyla 50 öğrenci yerine 58 öğrencinin alındığı ortaya çıktı. Kontenjanı aşan 8 öğrencinin ilişiği kesilirken; Rektör, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı’nı da görevden aldı. Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na tazminat davası: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, TBMM'deki grup toplantısında, “Silah fabrikasını yabancı orduya peşkeş çekenlere dünyanın her tarafında ‘vatan haini’ denir" ifadeleri nedeniyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İstanbul Sözleşmesi, Avrupa Parlamentosu'nda onaylandı: Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda, İstanbul Sözleşmesi'nin onaylanmasına yönelik karar tasarısı, 91 "hayır" oyuna karşılık 500 "evet" oyu ile onaylandı.