Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Belgin Diken ve Hazro ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Ahmet Çevik, görevlerinden uzaklaştırıldı. Çevik'in yerine Hazro Kaymakamı Ali Öner, Diken'in yerine ise Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi kayyum olarak atandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ardından Millet İttifakı’nın diğer ortağı İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya verilen korumalar da geri çekildi.

4 HDP'li belediyeye daha kayyum atandı. Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ilçesi ve Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanları görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atandı.

Berkin Elvan davasının 15. duruşması görüldü. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, biber gazı silahını ateşleyen sanık polisin, biber gazı kullanmada “bilinçli olduğu” sonucuna varıldı. Duruşma 5 Şubat 2020 tarihine ertelendi.
Açlık grevinin 181. gününde olan Grup Yorum üyelerine; siyasetçi, gazeteci, yazar ve sanatçılardan oluşan 129 kişiden destek geldi. Açıklamada, "Grup yorum halkın sorunlarını 34 yıl boyunca şarkılarında dile getirdi ve bunun için bedel ödedi" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ebola virüsüne karşı geliştilen bir aşıya ilk kez onay verdi. Afrika'da binlerce insanın yaşamını yitirmesine sebep olan virüse karşı geliştirilen aşı, Merck tarafından geliştirildi ve Ervebo adını taşıyor.

Görevden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ankara’da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
AKP'de il başkanlığı düzeyinde art arda istifalar... AKP Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve AKP Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz görevlerinden istifa etti. Çalapkulu, "1747 gündür büyük bir şeref ve gururla yürüttüğüm görevimden bugün itibarıyla ayrılıyorum" yazdı.