Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü, su kullanımındaki haksızlığı önlemek amacıyla kaçak ve usulsüz su kullanımıyla mücadeleye devam ediyor. 

İçme suyu aboneliği yaptırmadan ev ve iş yerlerinde kaçak su kullananların tespitini sağlamak adına ekiplerin mücadele yürüttüğünü belirten HATSU Genel Müdürlüğü; Abone İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana 4 bin 730 adet kaçak su ve usulsüz kullanımın tespit edildiğini kaydetti. Yurttaşı konuya ilişkin uyaran HATSU Genel Müdürlüğü, kaçak su kullananlara HATSU Tarifeler Yönetmeliği’nin 41., 42. ve 43. maddeleri uyarınca idari para cezası uygulanacağını bildirdi. 

Yaz mevsiminde tarımsal sulamada büyük oranda artış yaşandığını aktaran HATSU Genel Müdürlüğü yetkilileri; halkın içme suyu kullanımında mağduriyet yaşamaması, kaynakların daha etkin kullanılması ve kaçak veya usulsüz su kullanımını engellemek adına denetim çalışmalarının daha yoğun devam edeceğinin altını çizdi.