Ekonomik krizin derinleşmesiyle halk günden güne yoksullaşırken, açlık ve yoksulluk sınırı değerleri ise bir rekor daha kırdı. BİSAM’ın açıkladığı verilere göre 2022’nin ağustos ayı için dört kişilik bir ailenin yapması gereken aylık harcama miktarı bir kez daha yükseldi.

AÇLIK SINIRI 7 BİN LİRAYI AŞTI

BİSAM raporuna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken aylık harcama 7 bin 2 liraya çıktı.

Raporda, sağlıklı beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarına göre yapılan hesaplama da yer aldı. Yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı bin 918 lira olarak hesaplanırken, bu değer yetişkin bir kadın için bin 803 lira olarak belirlendi.

Sağlıklı ve dengeli beslenen 15-18 yaş aralığındaki bir gencin aylık gideri bin 983 liraya yükselirken, 4-6 yaş arası bir çocuk için bu tutar bin 298 lira olarak hesaplandı.

YOKSULLUK SINIRI 24 BİN 221 LİRA

Aylık sağlıklı beslenme maliyetinin üzerine barınma, ısınma, sağlık, ulaşım, eğitim ve eğlence gibi giderlerin eklenmesiyle, yoksulluk sınırı tutarının ise 24 bin 221 liraya yükseldiği görüldü.