1 Ekim'de Meclis'in açılacağı günün sabahı Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na dönük bombalı saldırı girişimiyle alakalı yeni bir gelişme kaydedildi. 

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, olay yerinde ele geçirilen dört silahın kriminal laboratuvarlarında balistik incelemesinin tamamlandığını ifade eden Şardan, "Hazırlanan uzman raporuna göre, Bozlağan’ın öldürülmesinde kullanılan silah, Ankara’daki olay yerinde bulunan Glock’tu" dedi.

Mermi çekirdeği ile Glock tabanca üzerinde yapılan balistik inceleme sonuçlarının birbiri ile örtüştüğünü kaydeden Şardan, "Silahın Kayseri'den getirildiğinin kesinleşti. Tabii burada önemli bir detay var. Şöyle ki; tabanca Kayseri’den Ankara’ya geldi fakat getirenler aynı kişiler mi? Silahlarda -varsa- çıkacak parmak izi, bu sorunun yanıtını verecek" ifadelerine yer verdi.

Bombalı saldırı sonrasında olay yerinde ele geçirilen silahlar ve mühimmatlar arasında biri M-4 diğeri de Kalaşnikof marka uzun namlulu iki otomatik tüfeğin yanı sıra 2 tane de tabanca vardı.