İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSMEK Eğitmenler Zirvesi'nde gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Bozuk olmayan bir özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşılarak bozukmuş gibi gösterilmesi ile ilgili konuşan İmamoğlu, "Olmayan bir kaza anını veya bozulmuş bir otobüs anının kayda almanın ya da konuştuğum kelimeleri yapay zekayla çevirerek yayın yaparak, insanları aldatmanın tanıtıma katkı sunacağını düşünen bir anlayışla karşı karşıyayız. Olmayan böyle tutum ve tavırları ortaya koyan kişilere, siyasi partilere ben Allah akıl versin diyorum. Akla bilime, tekniğe, eğitime ihtiyacı olanları da enstitü İSMEK'e davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini hedef alan "İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline gelmeyi hak etmiyor. İstanbul beceriksizlikleri hak etmiyor" sözlerine de yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, "Bizi izlemeye devam etsin" dedi

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ocak Cumartesi günü partisinin İstanbul ilçe adaylarını açıkladığı etkinlikte yaptığı konuşmada, başta CHP Genel Başkanı Özgür Özel olmak üzere ana muhalefet partisini ve İBB Başkanı'nı hedef almıştı.

İstanblu'un hizmet alamadığını savunan Erdoğan, "Son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruk kaldı. Bu güzel şehir, 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul'un yönetimini devralanlar, temel atmama töreniyle başladılar" diye konuşmuştu.

Erdoğan, konuşmasının devamında "Son 5 yılda İstanbul yeniden eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline gelmeyi hak etmiyor. İstanbul beceriksizlikleri hak etmiyor." ifadelerini kullanmıştı.