Çeviri: Dokuz8Haber

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, ülkede hava sıcaklığı yüzünden eriyen otoyolların ve demiryollarının yüksek sıcaklığa dirençli olmadığını ve yolların tamirinin yıllar süreceğini açıkladı.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps,Türkiye bir müdet daha Kırmızı  ülkeler arasında kalcak

İngiltere’de sıcak hava dalgası ve rekor sıcaklık derecelerinden sonra otoyollarda erimeler ve demiryollarında deformasyonlar başladı. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, iklimin değişimine ulaşım açışından yeterince hazırlıklı olmadıklarını söyleyerek, yolların mevcut sıcaklıklara direnci olmadığı için yeniden yapılmasının yıllarca sürebileceğini açıkladı. 

SÜREKLİ BAKIM GEREKTİRİYOR

Shapps, yolların yapım aşamasındayken sıcak havaya maruz kalması durumunda sürecin yıllarca uzayacağını ve büyük bir kısmının sürekli bakım halinde olabileceğini belirtti. Shapps bu krize rağmen ulaşımın alternatif yollarla devam edeceğinin ve İngiliz halkının rahatça seyahat edebileceğini söyledi.

 Temperatures reached 30C yesterday as Britain's summer heatwave continued - but it claimed this lorry as a victim

İngiltere’de bu yıl görülen alışılmışın üstünde sıcaklıkların ve alışılmışın altında soğukların tekrarlaması ihtimaline karşı İngiltere Ulaştırma Bakanlığı olarak önceden bir hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayan Shapps, küresel ısınmanın etkileriyle İngiltere’nin bilinen ikliminin ve yaşam tarzının zamanla değişebileceğini söyledi.

 Sizzling temperatures nudged the mercury so high, asphalt in the roads melted yesterday afternoon

Ülkede gündüz 41 ve gece 25 dereceyle ülke rekoru bir sıcaklık olduğunu söyleyen Shapps, iklim değişikliği sebebiyle bu yüksek sıcaklık derecelerin 2100’e kadar her üç yılda bir görüleceğine dikkat çekti.