TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe teklifi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Bütçe teklifi üzerine söz alan CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu; "Anayasamızda özellikle bütçeniz ile ilgili üç madde öne çıkıyor. Madde 58, Gençlik ve Spor; madde 130 Yükseköğretim; madde 65 Sosyal devletin öncelikleri... Burada bilimsel eğitim, çağdaş eğitim gibi kavramlar var. Ama ben sizin raporunuzda yalnızca sosyal devlet anlayışına yollama yapıldığını görüyorum. Referans bakımından hukuk ve Anayasa yer almamaktadır. Aslında referans bakımından kaynak bu kadar sınırlı değil. Zaman bakımından öyle" sözleri ile eleştirdi.

"DAYANAK OLARAK HUKUK YERİNE KİŞİDEN BAHDETTİNİZ, SİZİN REFERANSINIZ HUKUK OLMALIYDI"

Kaboğlu, "Genellikle 20 yıldan bahsettiniz. Oysa gençlik gelecektir. Siz dört yıldır bakansınız ama 20 yıldan bahsettiniz. Daha çok gelecekten bahsetmeniz temenni edilirdi. Dayanak olarak hukuk yerine daha çok kişiden bahsettiniz. Sizin referansınız hukuk olmalıydı. Sayı olarak verdikleriniz karşılaştırılabilir olmalıydı. Mesele '850 bin yatak' diyorsunuz, 'dünyanın 36 ülkesinin nüfusu ise bizim yurt kapasitemizin altında kalıyor.' Böyle bir karşılaştırma olamaz. Burada sizden beklenen şuydu, bir odada kaç kişi kalıyor... Bugün 850 bin yatak nasıl dağılıyor?" dedi.

"POLİSİN COPU, GAZI, ŞİDDETİ GENÇLERİ ÇEVREYİ KORUMAKTAN ALIKOYUYOR"

Kaboğlu, Bakan Kasapoğlu'nun sunumunda gençlik ve çevreden bahsettiğini ifade ederken, "56'ncı maddede gençlerin koruma, önleme ve geliştirme yükümlülüğü var sayın Bakan. Bu yükümlülük devletin de gençlerin bu yükümlülüğü karşısında polisin copu, gazı, polisin kullandığı şiddet gençleri çevreyi korumaktan alıkoyuyor" diye konuştu.