Haber: Fatoş Erdoğan


Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılan kapatma davasının karar duruşması Çağlayan Adliyesi'nde görülecek. Davada "kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlaması ile derneğin feshi talep ediliyor.

photo1694594338 (1)
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılan kapatma davasının karar duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklaması sonrasında duruşma için adliyeye geçen kadınlara LGBTİQ+Meclisleri bayrağı taşıdığı gerekçesiyle gözaltı yapıldı. 2 Kadın zorla kimlikleri yok denilerek gözaltına alındı.


Basın açıklamasına Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Ceylan Akça, Burcugül Çubuk, CHP, Cumartesi Anneleri, Emek Partisi, TİHV, EHP, TİP, HDP, İHD, Yeşil Sol Parti, Kadın Örgütleri destek verdi.

photo1694594338 (2)

Ne olmuştu?


İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, 29 Mart 2021 tarihli yazısında, "Dernek hakkında, 'Kadın haklarını koruma kisvesi altında aile mevhumunu, kadınları ve çocukları yok sayarak parçaladığı, bu kişiler üzerinden menfaat elde ettiği, toplumda kaos yaratıp mağduriyetleri artırmayı amaçladığı, Cumhurbaşkanı hakkında hakaret söylemleri olduğu, aileyi ve toplumu parçalamayı amaçladığı, Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak gibi isimlerle terör faaliyetine katılan kadınları savunarak yayın yaptığı' içeriğinde şikayetler olduğu, bu kapsamda gereğinin yapılması istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosu, bu doğrultuda Derneğin kapatılması talebiyle dava açtı.