Haber: Azime Bali

Kırkayak Parkı’ndan, Balıklı parka yürüyüş yapmak isteyen kadın platformları polis engellemeleriyle karşı karşıya kaldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden Gizem Y. ,LGBT bayrağını kaldırdığı esnada polis müdahalesi ile karşılaşırken  çekim yapan gazetecilerin görüntü almasına müdahale edildi. Müdahale, ”Bedenime Dokunma” sloganlarıyla protesto edilirken yoğun güvenlik tedbirleri altında yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2024 03 09 At 00.36.29

Açıklamada bulunan DEM Parti Kadın Sözcüsü Gülfidan Özpolat şunları ifade etti:

Biz kadınlar olarak en az 166 yıl öncesinden bugüne eşitlik ve hak mücadelesi uğruna hayatını kaybeden emekçi kadınların mücadelelerini selamlıyoruz. Sesini sesimize katarak ayrımcılığa şiddete eşitsizliğe sömürüye baskılara karşı sesimizi yükseltiyoruz. 6 Şubat depreminin üstünden bir yıl geçmesine rağmen ne acımız yasımız dindi,ne öfkemiz dindi.

Depremin yaşandığı illerde yaşam hala çadırlarda konteynırlarda oldukça zor koşullarda sürüyor. Depremden bu yana AKP MHP iktidarı hayatı sürdürebilmek için gerekli hayati koşulların oluşturulması için kayda değer bir girişimde bulunmadı. Kışın gelmesiyle karla yağmurla selle daha da zorlaşan kadınlara yüklenen sorumluluklar arttıkça artıyor.

Ülkede ve dünyada yaşanan tüm krizlerin nedenini bize kadınlara ödetilmeye çalışılmasına tahammülümüz kalmadı. AKP MHP iktidarı kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele edici İstanbul Sözleşmesinden hukuksuzca çıktı. 6284 sayılı kanunun yerli ve milli olmadığını her fırsatta dillendiren AKP ve MHP iktidarı gerici,milliyetçi zihniyetiyle nefret söylemini yaygınlaştırmaktadır. Medeni yasada yer alan kadınların lehine maddelerini hedef alan iktidar yanına tarikat ve cemaatleride alarak,müdahale ederek hakları gasp etmeye çalışıyor.

Bugün eşit ücret için alanlardayız , yetki ve karar mekanizmalarında eşit temsiliyet için alanlardayız,

Anadilde eğitim için alanlardayız.

Sömürünün ve baskının olmadığı bir dünya için alanlardayız .

Savaş ve işgal politikalarına geçit vermemek için alanlardayız, barış içinde bir arada yaşamak için alanlardayız.

Demokratik ve laik bir yönetim için alanlardayız . Emeğimiz,bedenimiz, kimliğimiz bizimdir demek için alanlardayız.

Tüm kadınlarımızı gökkuşağının renkleri gibi bir arada olmaya haklarımızı savunmaya çağırıyoruz,ifadelerini kullanırken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden Ülkü Hicret GÜL ise; biz 8 Mart’ta meydanlara çıkmaya hazırlanırken Mersin’de mücadele arkadaşımız Merve Gül Bayer bir yıl önce boşandığı polis memuru tarafından sokak ortasında ateşli silahla öldürüldü.

Kadınları koruması gerekenler kadınları öldürüyor. buradan mücadele arkadaşımız Merve Gül‘e söz veriyoruz.Kadın cinayetlerini durdurmayan tüm yetkililerden hesap soracağız.

Korkma özgürlük yüreğimizde,bayrağı ellerimizde, gücümüz örgütlülüğümüzde

Antep 8 Mart-2