Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Ocak ayı raporunu açıkladı. Rapora göre; Ocak ayında 31 kadın katledildi, 21 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 

Katledilen 31 kadının 6’sı boşanmayı istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi bahanelerle, 1’i ekonomik bahanelerle, 1’i de annesini koruduğu için katledildi. 23’ünün ise hangi gerekçe ile katledildi öğrenilemedi. Kasım ayında katledilen 33 kadının 11’i evli olduğu erkek, 5’i boşandığı, 3’ü birlikte olduğu erkek, 2’si ayrıldığı erkek, 3’ü akrabası, 1’i oğlu, 2’si babası tarafından katledildi. 1 kadının kim tarafından katledildiği ise öğrenilemedi. Bu verilere göre bu ay kadınların yüzde 35’i evli olduğu erkek tarafından katledildi.

EN ÇOK EVLERİNDE KATLEDİLDİLER

Bu ay katledilen kadınlardan 19’u evinde, 7’si sokakta, 2’si eğlence mekanında, 2’si kamusal alanda, 1’i arabada katledildi. Kadınların yüzde 61’i evlerinde katledildi. Kadınların 19’u ateşli silahla, 9’u kesici aletle, 2’si boğularak katledildi. 1 kadının ise nasıl katledildiği tespit edilemedi Bu ay kadınların yüzde 61’i ateşli silahla katledildi.