İsrail'in Lübnan sınırı yakınına düzenlenen saldırıda 14 İsrail askeri yaralandı.

İsrail basını, saldırının kamikaze insansız hava aracıyla (İHA) düzenlendiğini aktardı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Lübnan tarafından gönderildiği dile getirilen bir kamikaze İHA'nın Arab el-Aramşe'de bir alanı hedef aldığı kameraya yansıdı.

HİZBULLAH'TAN 'SALDIRI' AÇIKLAMASI

AA'nın aktardığına göre, Lübnan'daki İran destekli Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden Arab el-Aramşe'deki İsrail askeri karargahına saldırı düzenlediğini duyurdu. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, askeri karargaha güdümlü füze ve kamikaze insansız hava aracı ile saldırı gerçekleştirildiği, İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN GÜNEYİNE SALDIRI

Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan tarafından Arab el-Aramşe'ye son bir saat içinde çok sayıda atış gerçekleştirildiği ve bu atışların yapıldığı noktalara karşı saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait bir askeri yerleşkeyi bombaladığı kaydedildi.

İsrail ordusundan daha sonra yapılan açıklamada ise saldırıda 6'sı ağır 14 askerin yaralandığı duyuruldu. Askerlerin tedavi için bölgeden tahliye edildiğine dikkat çekilen açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Nakura ve Yarin bölgelerinde Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen hedeflere hava saldırısı düzenlendiği aktarıldı.

8 EKİM'DEN BU YANA KARŞILIKLI SALDIRILAR SÜRÜYOR

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah arasındaki gerilim son dönemde ivme kazandı. İsrail ordusunun 16 Nisan Salı Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında ikisi bölge sorumlusu olmak üzere dört Hizbullah mensubu öldürülmüştü.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınır hattında devam eden çatışmalarda şu ana kadar 276 Hizbullah mensubu, 54 Lübnanlı sivil, 18 Emel Hareketi, 13 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile yedi İsrailli sivil ve 11 asker öldü.