Haber: Hülya Kılınç

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu, Eğitim-Sen Manisa Şube binasında yaptığı basın açıklaması ile 1 Mayıs programını kamuoyuyla paylaştı..

1 Mayıs programıyla ilgili basın açıklamasını Tertip Komitesi adına Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı mehmet Ramazan okudu. 1 Mayıs günü saat 10:30'da Sultan Camii önünde toplanılarak yürüyüş gerçekleştirileceğini ve Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleneceğini belirten Ramazan, işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta  demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umut ve talepleri haykıracaklarını ifade etti.

ADALETSİZLİĞE, ÖZGÜRLÜKLERİN GASPINA “DUR” DENECEK

Halkın her geçen gün küçülen ekmeğine, adalet terazisinin bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine hep bir ağızdan “dur” diyeceklerinin altını çizen Ramazan “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğu. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz. İnsanca yaşamayı hak ediyoruz.Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor. Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil işçilere, emekçilere, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın.  Yeter ki çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim.”dedi.

“GEÇİNEMEDİĞİNİ HAYKIRMAK BİLE SUÇ!”

Zorlu çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek için Anayasal demokratik haklarını kullanmak, sendikalı olmak, örgütlenmek, grev yapmak, meydanları doldurmak ve hatta geçinemediğini haykırmanın bile “suç” olarak gösterildiğini kaydeden Ramazan, şöyle devam etti “Zenginlerin ve muktedirlerin hiçbir kurala uymak zorunda olmadığı bir düzende, milyonların ekmeği, hakları ve özgürlükleri gasp ediliyor. Örneğin TÜİK mahkeme kararlarına uymayarak enflasyon verilerini nasıl hesapladığını açıklamıyor, ekmeğimiz sahte enflasyon verileriyle küçülüyor. Dünyanın en uzun çalışan, en az izin kullanan, durmaksızın iş cinayetlerine kurban giden emekçileri bu ülkede yaşam savaşı veriyor. Ülkemiz bir ucuz emek cenneti haline getirilmek istenirken Türkiye dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasında.

“1 MAYIS MEYDANLARINDA COŞKUYLA UMUTLA BULUŞACAĞIZ”

Otoriter bir rejimin ağır baskıları altında hepimiz kölece çalışıp asgari yaşamaya mahkum ediliyoruz. Bu nedenle demokrasi mücadelesi 2024 1 Mayıs’ının en asli gündemlerinden biridir. Evet bu sene burada Manisa da Cumhuriyet  Meydanı olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız. Buradan çağırıyoruz; İşçiler, Emekçiler, Emekliler, Kadınlar, Gençler haydi; bu adaletsiz düzene karşı 1 Mayıs Çarşamba günü bir elimizde çocuklarımız, bir elimizde karanfillerimizle saat 10:30 da Sultan Cami önünde toplanarak Manisa Cumhuriyet Meydanına hep birlikte yürüyelim! Yaşasın 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramı!”