Haber: Mehmet Tekin

İnsanlık Dramının yaşandığı yerin adresi Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Horzun Keserler mahallesi. Eşiyle birlikte yaşayan Mehmet Karataş ve Meryem Karataş çifti uzun zamandır yoksullukla mücadele ediyor. Horzun Keserler Mahallesinde tek başlarına hayatta kalmaya çalışan Karataş çifti, gözyaşları içinde devletten yardım bekliyor. 

alaşehir yoksuuluk

“BİZE OY ATARSANIZ SİZE BAKACAĞIZ DEDİLER, OY VERDİK BİR DAHA DÖNMEDİLER”

Günlerdir hayatta kalmaya çalışan Karataş çifti Seçim döneminde kendilerini ziyaret eden siyasilerin oy karşılığında kendilerine ev yapacaklar vaatleri ile oy istendiğini ve oy kullandıktan sonra hiç bir siyasilerin geri dönüş yapmadıklarını söyledi. Öte yandan mahalle muhtarına yardım için dilekçeler verdiğini ama hiç bir şekilde karşılık almadıklarını belirten yaşlı çift kaderlerine terk edildiklerini ifade etti.

alaşehir yardım

“İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Kışın gelmesiyle birlikte soğuyan havada her yeri açık olan tek gözlü evde yaşayan Karataş çifti kendilerine ait güzel bir ev ve herkes gibi temiz, düzenli bir evde yaşmak istediklerini belirterek geceleri soğuktan uyuyamadıklarını ve geceleri dışardan gelebilecek yırtıcı bir hayvan saldırısına kurban gitmek istemediklerini ayriyeten insan gibi yaşamak istediklerini dile getirdi.

“BİR SABAH İKİMİZDEN BİRİ UYANAMAYACAK!”

Evlatları tarafından da artık bakılmayan ve aylardır yoksullukla mücadele eden Karataş çifti ikisininde çok hasta olduklarını belirterek yaşadıklarını “Ağrılarımız ve hastalığımız günden güne artarak her akşam biraz daha çekilmez hal almaya başladı. İkimizden biri bir sabah uyanamayacağız korkusuyla yaşıyoruz”diye anlattı. 


“SON GÜNLERİMİZİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Günlerdir devam eden soğuk hava koşulları nedeniyle çok daha zorlanan Karataş çifti, artık dayanamadıklarını söyleyerek “İnsan gibi yaşamak istiyoruz, bu güne kadar insan gibi yaşayamadık en azından yetkililerden birileri bize yardımcı olursa, son zamanlarımızı güzel yaşamak istiyoruz” diyerek gözyaşları içinde yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyorlar.

alaşehir yaşlı çift