Özel Haber: Hülya Kılınç - Tunay Aktaş

Manisa'da Kadın Meclisi üyesi 8 kadın 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimde yaşadıkları mahallelerden muhtar adayı oldu. 2'si  mevcut muhtar olmak üzere toplam 8 kadın muhtar adayı ile yaptığımız söyleşide, neden aday olduklarını, muhtar seçilmeleri durumunda mahallede neyi değiştirip dönüştürmek istediklerini konuştuk. 

Manisa Kadın Muhtar Adayları

Mahalleleri, kentleri, ülkeyi kadınların mahalleli ile birlikte daha iyi yöneteceğini savunan muhtar adayı kadınlar yola çıkış hikayelerini şöyle anlattılar: 

Filiz Dane (2. Anafartalar Mahallesi Muhtar Adayı): Dün değil, bugün değil, tam 40 yıldır 2. Anafartalar Mahallesi'nde yaşıyorum.
Mahallemin insanlarını,ağaçlarını ve hayvanlarını seviyorum.Muhtarlığın kendi binasında mahalle sakinlerinin her zaman ulaşabileceği bir muhtar olmak için adayım.Sorunlarını biliyorum ve çözümlenmesi için yetkilileri harekete geçirerek takipçisi olacağım.

Gülnaz Borazan (Tevfikiye Mahallesi Muhtar Adayı): Her alanda olduğumuz gibi seçimlerde de hem seçeçek hem de seçileceğiz. Evde,  iş yerinde, okullarda, tüm zorluklara rağmen hayatın her yerinde var oluyoruz.Hayatta yaşadığımız türlü engelleri aşmaya çalıştığımız için seçimlere ve yönetmeye hazırız.Kadınların,çocukların ve tüm mahalle sakinlerinin sorunlarını çözmek için adayım.Beklentilerim yok,yapacaklarım var.

Gülşen Metin (Alaybey Mahallesi Muhtar Adayı): Her bir muhtarlık eşitliğe ve özgürlüğe açılan bir kapı olma potansiyeline sahip. Ev ziyaretlerinde Alaybey mahalle sakinlerinin sıkıntılarını sorunlarını dinledim. Önceliklerimizden bir tanesi mahallemizde olmayan muhtarlık binası çalışmasını hızlandırmak ve sokak temizliklerinde eksik kalan hizmeti arttırmak. Mahallemizin alt yapısında sık sık oluşan sorunları gerekli birimlerle işbirliği yapıp en kısa zamanda çözeceğim. Bu konuda tüm çalışmalarımı hızlandıracağım. Oluşan sorunların bilincindeyim bunları çözüme kavuşturmak en büyük hedefim. Tüm yapacaklarımız için Değerli Alaybey mahallesi sakinlerini yol arkadaşımız olmaya davet ediyoruz. Hep birlikte daha iyiye daha güzele ulaşacağız.  


Meliz Mısırlıoğlu (İbrahim Çelebi Mahallesi Muhtar Adayı): Kadın muhtarlar çözüm ve iletişim noktasında  daha büyük bir avantajdır.Hep birlikte kolektif ağı kurup,sürdürülebilir bir ağın  sağlam halkaları olacağız.Komşularımın, sorun, öneri  ve taleplerini ivedilikle sonuçlandırmak için hazırım. Mahallemizin sorunlarını  minimale indirmek, daha konforlu bir  İbrahim Çelebi Mahallesi için adayım.


Ayla Ercan (Yarhasanlar Mahallesi Muhtar Adayı): Geniş bir seçmen kitlesine sahip olan mahallemizde muhtarlık binasının oluşturulması adına    Şehzadeler ilçesi Belediye adayları ile görüşme sağlayıp bina talebinde bulunduk. Kalite hizmet vermek adına mahallemdeki her bir seçmenin oyuna talibim. 

Zuhal Güneş (Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı): Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün! Eşit temsil ve eşit katılım muhtarlıklardan başlar. Evde, işte, sokakta hayatın her alanında korkmadan yaşamak temel bir haktır. Evimizde, sokağımızda, mahallemizde, köyümüzde, kentimizde şiddetsiz bir dünyanın inşası için hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Zoru başaran, ilham veren ve rol model kadın muhtarlar olarak seçme ve seçilme hakkımızı kullanıyoruz. İleriye bakarak heyecanla yaşanabilir mahalleler yaratmak, geriye baktığımızda umutla hizmetlerin anlaşılacağı projelerde buluşmak için muhtar adayıyım. 

Yadigar Şahin (Laleli Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı): Mahallemizin geleceği için birlik ve beraberlikle hak mücadelesinde yan yana yürümeye yeniden varım.Kadınların her alanda eşit temsiliyetine inancım dolayısıyla,şu an her 100 muhtardan 3'ünün kadın olması nedeniyle yeniden adayım ve herkesi kadın adayları desteklemeye davet ediyorum.


Hayriye Karan ( Akmescit Mahallesi Muhtar Adayı): Gazi Mustafa Kemal'in 3 Nisan 1930 yılında kadınlarımıza vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkına istinaden muhtar adayı olmaya karar verdim. Ben ve ekibim, var olan algının dışında muhtarlık anlayışıyla sıkıntı öneri ve sorunlarımıza çözüm odaklı muhtarlık anlayışıyla muhtar adayıyım.