Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti, yerel medya çalışmalarının görünürlüğünü artırmak ve gazeteciler arasındaki diyaloğu geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekte. Her yıl düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü resepsiyonunda, Seferihisarlı duayen gazeteci Mustafa Karabulut'un anısına Yarımada Gazetecilik ödülleri sahiplerini bulacak.

Başvuru yapmak isteyen gazeteciler, çalışmalarını 31 Aralık 2023 tarihine kadar gönderebilirler.

YARIMADA'YA ODAKLANAN GAZETECİLERE ÇAĞRI

Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti, Yarımada'da görev yapan gazetecilere yönelik yaptığı çağrıda, "Yarımada'da üretilen haberler sadece bölgeyi değil, geleceğimiz için tüm yurttaşları ilgilendiriyor. Kültürel mirasın sahiplenilmesi, turizmin tanıtılması, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, gastronominin tanıtımı, çevre kirliliğinin önlenmesi, köylerin özgün üretimleriyle öne çıkarılması, sosyal hayat gibi konular bölgenin haber başlıkları arasında yer alıyor. Gazetecilerin bu başlıkları çoğaltmaları ve güncel haberciliği güçlendirmeleri, bu topraklar için önemli bir sorumluluktur" dedi.

Mustafa Karabulut Yarımada Gazetecilik Ödülleri'nin sahiplerini bulacağı resepsiyon, Seferihisar Belediyesi'nin desteğiyle 10 Ocak 2024 Çarşamba günü Sığacık Pier One Restaurant'ta düzenlenecek.

Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti, verilecek ödüller için İzmirli gazetecilerden oluşan bir seçici kurul oluşturuldu. Özer Akdemir, Fırat Başaran, Mustafa Akbaş, Çağla Geniş, Ümit Şahinler ve Evrim Ataman'dan oluşan seçici kurul, bu yılın ödüllerine karar verecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.