FETÖ’cülerin 2010-2015 arasında ÖSYM sorularını çalmalarına zemin hazırlamaktan sorumlu tutulan Ali Demir, 18 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu. Mahkeme, sanık Demir’in ‘FETÖ üyeliği’ suçundan beraatine, ‘zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma’ suçundan ‘takdiri’ indirim ile 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geri bırakılmasına karar verildi. Böylelikle Demir, hapis de yatmayacak.

Danıştay da, FETÖ’ye irtibat ve iltisakları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 hakim ve savcı hakkında göreve iade kararı verdi. Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) itirazının Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunda henüz gündeme alınmadığı da iddai edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarının mesleğe geri dönmesi hakkında, "Danıştay'ın aldığı karara sessiz kalmamız mümkün değil" dedi. AKP'li Metin Külünk de, Danıştay'ın 450 hakim ve savcıyı görevine iade etmesinin ardından FETÖ'ye ilişkin mesaj vererek "Bütün vatanseverlere sesleniyoruz, son derece dikkatli olunuz!"  ifadelerini kullandı.  

Başta Erdoğan olmak üzere AKP'den tepkiler gelse de FETÖ ile ilgili yargı kararlarının art arda gelmesi dikkat çekti.