CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ta halk buluşmasına katıldı.

Halk buluşmasında Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve CHP'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem'de yer aldı.

"İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK"

Maden şehri Zonguldak'tan halka seslenen Özel, "1991 Büyük Madenci Yürüyüşü'nün üzerinden tam 33 yıl geçti. Emekçiler, madenciler, emekleri için, hakları için yürüdüler. Daha güvenli madenler için yürüdüler. Daha iyi şartlarda çalışmak için yürüdüler. Sömürüye karşı yürüdüler.

Soma'da 301 evladımızı kaybettikten sonra giriştiğimiz büyük mücadelede de hep aynı talepleri ilettik. Bazılarını yaptık, bazılarını yapamadık. Ama işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda maalesef bir arpa boyu da yol alamadık. 

'Bu mesleğin fıtratında var ölüm' diyenlere itiraz ediyoruz. Ölümü değil, yaşamı savunuyoruz. Sömürüyü değil, emeği savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN, EMEKLİYİ YOKSULLAŞTIRDI"

Yerel seçimler öncesi açıklamalarda bulunan Özel, maden ocaklarının affedilen vergi borçlarına ilişkin, "İliç'teki şirkete göstermelik 16 milyon lira ceza kesip 3 ay sonra 222 milyon vergi cezasını affedenler; emekçiye, emekliye gelince 'Para yok' diyorlar" dedi.

Emeklilerin sorunlarına değinen Özel, "Zonguldak elbette emeğin başkenti, kömürün başkenti, alın terinin başkenti ama artık Zonguldak emeklilerin başkenti. 

Emeklilerin çalışanlardan daha fazla olduğunun altını çizen Özel, "Bu hükümet ilk geldiğinde 3 Kasım 2002 günü, en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti.

Bugünkü hesapla 26 bin liraydı. Ama bu hükümet kademe kademe, bu Recep Tayyip Erdoğan, emekliyi adım adım yoksullaştırdı" açıklamasında bulundu.