Mahkeme kararı, Rusya Adalet Bakanlığı'nın başvurusu üzerine verildi. Bakanlık, LGBTİ+ hareketinin "toplumsal düzeni yıkmak için çalışıyor" iddiasıyla hareketi yasaklamayı talep etmişti.

Mahkeme kararı, Rusya'da eşcinsellik karşıtı baskıları daha da artırması bekleniyor. Karardan önce de büyük baskılara maruz kalan LGBTİ+ bireyler, artık daha da zor koşullarda yaşamak zorunda kalacak.

PUTİN: RUS TOPLUMU İÇİN YIKICI FİKİR VE DEĞERLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen yıl imzaladığı bir kararnameyle eşcinsel ilişkileri "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kapsamına dahil etmişti. Bu kararnamenin ardından eşcinsel bireylere yönelik ayrımcılık ve şiddet vakaları arttı.

LGBTİ+ BİREYLERİN 'OLUMLU' GÖSTERİLMESİ YASAK!

DW Türkçe'ni haberine göre; Ukrayna'ya savaş açmasından sonra Rusya, ülkedeki toplumsal çeşitliliğe yönelik geniş çaplı kısıtlamalara gidiyor. Moskova, yaklaşık bir yıl önce, "LGBT propagandasını" yasaklamıştı. Bu yasak, eşcinsellerin yaşam tarzlarının sosyal medyada, kitaplarda, filmlerde, medyada, reklamlarda olumlu olarak gösterilmesini ve övülmesini de kapsıyor. Yasağı ihlal edenlere ağır para cezaları uygulanıyor.

Rusya'daki LGBTİ+ yasağı yurtdışında da tepkilere neden oldu. İnsan hakları örgütleri ve batılı ülkeler, kararı kınayarak Rusya'yı baskıları sona erdirmeye çağırdı.