Haber: Sabri Kırdar

Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri taleplerinin karşılanması için sürdürdükleri eylemlerine bugün Ankara’da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önünde devam ediyor. Büro Emekçileri Sendikası’nın çağrısıyla Ankara’da toplanan emekçiler taleplerinin karşılanmasını istiyor. Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Devrim Mol BES Antalya Şube olarak SGK emekçilerinin haklı taleplerinin karşılanması için bugün Ankara’dayız dedi. Devrim Mol “Genel Merkez Yöneticilerimiz, illerden şube yönetici ve üyelerimiz hepimizin haklı taleplerini iletmek için bugün Ankara da SGK Başkanlığı önündeyiz. Mücadelemizi saygıyla selamlıyor, tüm emekçileri mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, bizlerin birlikte, yan yana mücadele etmesi, haklı taleplerimizin kazanıma dönüşmesine katkı sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Devrim Mol sendika olarak taleplerini şu şekilde sıraladı:

SGK, doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekte olup, Mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biridir. Tüm bu yoğunluğa rağmen Sosyal Güvenlik Emekçileri kamuda en düşük ücretle çalışmaya mahkum edilmiştir.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz:

●    Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında 666 sayılı KHK ile kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiye ve ek ödemelerimizin geriye dönük ödenmesini istiyoruz!

●    Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!

●    Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!

●    Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

●    Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

●    Mülakatsız görevde yükselme istiyoruz!

●    Depreme dayanıklı binalarda çalışmak istiyoruz

●    Artan kiraları ödeme kabiliyetini yitiren bizler lojman istiyoruz!

●    Yoğun çalışma saatlerimizle ihmal ettiğimiz çocuklarımızın güvenle emanet edilebileceği kreş ve gündüz bakımevi istiyoruz!

●    Fazla mesai ücretinin emeğimizin karşılığı oranında artırılması, 3 aylık süre kısıtlamasının kaldırılmasını istiyoruz.

photo_5870794701483916697_y