Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nde Başkan Eyüp Akdemir ile Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek'in listeleri yarıştı.

Kırmızıçiçek, listesini yönetimin yanı sıra denetleme ve disiplin kurullarında da deldirmedi. Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin 12’nci Genel Kurulu, Happy Inn Asia Otel'de gerçekleştirildi. 200 delegenin bulunduğu kongrede 199 delege oy kullandı.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, konuşmasında sendikal ve sınıfsal mücadeleye siyasal mücadelenin de eklenmesi gerektiğini belirterek "Emekten yana olmayan hiçbir partiye oy vermeyin" çağrısı yaptı. Akyüz, ayrıca sendikanın Gebze Şubesi’ni ve Gebze’yi önemsediklerini vurgulayarak işçi sınıfının birlik içinde olması gerektiğini ifade etti.

Seçimin ardından Şivan Kırmızıçiçek'in başkanlığındaki yeni yönetim, başkan yardımcıları Dursun Karataş ve Dönmez Aytekin ile Haluk İriş ve Tamer Erdoğan'dan oluştu. Kırmızıçiçek, seçim sonrasında yaptığı konuşmada, kucaklaşarak ve herkesi barıştırarak işçi sınıfının mücadelesine sahip çıkacaklarını belirtti. Eyüp Akdemir ise seçim kaybettiklerini ifade ederek önümüzdeki süreçte aktif rol almayacağını açıkladı.

Yeni başkan seçimi kazanmasının ardından sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak birlik mesajları verdi. 
Kırmızıçiçek paylaşımında; "Şimdi sendikamızın demokratik teamüllerine ve mücadeleci çizgisine sıkı sıkıya bağlı bir şekilde, bütün üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeye, işçi sınıfı mücadelemizi daha yukarı taşımak için bütün üyelerimizle omuz omuza mücadele etme zamanı" dedi.