Ankara Kadın Platformu, 8 Mart’ta “Ankara’nın dört bir yanından gelen kadınlarla birlikte yoksulluğa, güvencesizliğe, savaşa, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze ve kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı haklarımız ve hayatlarımız için bir arada olacağız” açıklaması yaptı.

Ankara Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirecekleri eylem ve etkinlilere ilişkin Mülkiyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salona, “Krize, savaşa, şiddete ve eşitsizliğe karşı dayanışmayla güçleniyor, hayatı örgütlüyoruz!” pankartı asıldı.

“ŞİDDET VE SÖMÜRÜ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Platform adına açıklama yapan Yurdagül Çabat, 8 Mart’ın mücadele eden ve “başka bir dünya mümkün” diyen kadınların yarattığı gün olduğunu söyledi. Çabat, “8 Mart’a giderken eşitsizliği, şiddeti ve sömürüyü değişen biçimleriyle bugün de tekrar yaşıyoruz. Tüm dünyada gün geçtikçe etkisini arttıran ekonomik kriz ve baskı ortamının yarattığı iklimle birlikte, bedenimize ve emeğimize yönelen şiddet ve sömürü, tüm biçimleriyle artarak devam ediyor” dedi.

“KADINLARI SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ BIRAKAN DÜZENİNİZİ KABUL ETMİYORUZ”

Çabat, şiddet ve baskıların AKP iktidarı eliyle arttığına dikkat çekerek, “Kadınları ekonomik olarak zayıflatan, aileye bağımlı hale getiren, sadakaya, sosyal yardıma muhtaç bırakan düzeninizi kabul etmiyoruz. İnsanca yaşamak için güvenceli çalışma hakkımızı, eşit işe eşit ücret hakkımızı, sendikalarda örgütlenme hakkımızı, çocuk ve yaşlı bakımının kamusallaşmasını talep ediyoruz. AKP İktidarı bir yandan çalışma yaşamına dönük hak gasplarını içeren yasal düzenlemelerle bir yandan da kazanılmış haklarımıza yönelik saldırıları ile her geçen gün yeni bir tartışmayı gündeme getiriyor” şeklinde konuştu.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ DİRENEREK KAZANACAĞIZ”

Kadınlar olarak bu gidişatı durduracaklarının altını çizen Çabat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında, evde, sokakta, okulda, işte bizleri yok saymaya çalışan erkek egemen kapitalist düzene karşı direnmeye devam edeceğiz. Yaşam, eşitlik, özgürlük, laiklik ve barış için isyan ve dayanışma ile hayatı hep birlikte örgütleyeceğiz. Şimdiye kadar hakkımız olanları, özgürlüğümüzü nasıl direnerek kazandıysak, yine kazanacağız. Bugün ekonomik krizin üzerini örtmek için ‘meyve-sebze yerine kurşun fiyatına bakın’ diyenler, ‘beka sorunu var’ diyenlerin savaş politikaları, baskı ve şiddet ortamını arttırıyor. Savaş kadın ve çocuklar için açlık, yoksulluk, taciz, tecavüz ve ölüm demektir. Kadınlar olarak savaş karşıtı olmaktan, barış talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.”

8 MART’TA SAKARYA CADDESİ’NDE

Çabat, Ankaralı kadınlar olarak, 8 Mart Cuma günü saat 12.30’da Sakarya Caddesi’nde olacaklarını belirterek, “Ankara’nın dört bir yanından gelen kadınlarla birlikte yoksulluğa, güvencesizliğe, savaşa, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze ve kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı haklarımız ve hayatlarımız için bir arada olacağız” çağrısı yaptı.