JPMorgan’ın küresel hisse stratejisti, yatırımcıların en iyi performans gösteren hisselerde kümelenmesi ani bir düzeltme riskini artırdığını söyledi.

ABD'li bankanın baş küresel hisse senedi stratejisti Dubravko Lakos-Bujos, dün müşterilerini "yanlış tarafta sıkışıp kalabilecekleri " konusunda uyardı ve onları varlıklarını çeşitlendirmeye ve portföylerinde risk yönetimi hakkında düşünmeye davet etti. 

Ayrıca, piyasanın en iyi performans gösteren hisse senetlerindeki aşırı kalabalıklaşmanın yakın bir düzeltme riskini artırdığı uyarısını yineledi.

Bir web seminerinde konuşan Lakos-Bujos, "Bir gün ansızın düzeltme gelebilir. Bu geçmişte de oldu, ani çöküşler yaşadık. Büyük bir fon bazı pozisyonlarını azaltmaya başlar, ikinci bir fon bunu duyar ve yeniden pozisyon almaya çalışır, üçüncü fon temelde hazırlıksız yakalanır ve daha büyük bir çözülme yaşamaya başlarız” dedi.

KALABALIKLAŞMA ENDİŞE KAYNAĞI

ABD ekonomisinin sağlıklı olmaya devam etmesi ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz oranlarını düşürmeye istekli olduğunun sinyallerini vermesi nedeniyle ABD hisse senetlerinin geniş ölçütü olan S&P 500 endeksi art arda beşinci ayını kazançla kapatacak. Ancak Lakos-Bujas'a göre bu durum aslında bir endişe kaynağı.

Lakos-Bujas’a göre bu yukarı yönlü hareket giderek daha sınırlı hale geliyor. Öte yandan, arka planda bulunan risk sayısı artıyor.

Lakos-Bujas, ayrıca Tesla’nın yüzde 27'lik düşüşünü ve Apple’ın güçlü 2023 performansının ardından bu yılki yüzde 10'luk düşüşünü örnek olarak gösterdi.