10 Ekim Barış Derneği tarafından yapılan açıklamada, anma programının Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve CHP Ankara İl Örgütü tarafından iptal edilip, kendi parti programlarına dönüştürüldüğü ifade edildi. Dernek, kendilerine anma etkinliğinde düzenleyici olarak değil, "misafir" gibi davetiye gönderildiğini belirtti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve DEM Parti milletvekilleri de bu gelişme üzerine anma etkinliğine katılmayacaklarını açıkladı.

"Bu Dayatmayı Kabul Etmiyoruz"

10 Ekim Barış Derneği yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "10 Ekim Ankara Katliamı Anıtı’nın açılışını ailelerimiz, derneğimiz ve duyarlı kamuoyuyla birlikte 9 Ekim 2024 tarihinde, saat 10.04’te yapacağımızı duyurmuştuk. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve CHP Ankara İl Örgütü’nün, anma programımızı iptal ederek kendi programlarını devreye soktuğunu ve bizi misafir olarak davet ettiğini öğrendik. Bu dayatmayı kabul etmiyor ve açılışa katılmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 10 Ekim’in hafızasını yok sayan hiçbir etkinlik bizi temsil etmemektedir."