Haber: Ahmet ÜNSAL/ Manisa

Sınava giren öğrenci adaylarının bazıları yanlarında getirdikleri can dostlarına nöbetleşe baktılar. Sınavda başarı gösteren gençlerin sevinçlerini, kendilerini dışarı da bekleyen aileleriyle paylaştı.

Hafta başında başlayan hafta sonuna kadar süren özel yetenek sınavları Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Rana Kibar’ın bile alınmadığı yetenek sınavına beklenenin altında kızlı-erkekli öğrenci adayları katılım gösterdi. Önceki yıllarda atletizm, futbol, yüzme, jimnastik ve benzari parkurların devre dışı bırakıldığı özel yetenek sınavları sadece İlionis duba arasından geçme, step tahtasının üzerinden atlama, üç kilo top taşıma parkularından olmak üzere üç etaptan oluştu.

Balıkesir’den Özel Yetenek Sınavlarına Balıkesir ve Bandırma’dan katılan öğrenci adaylarından Halil Çetin parkurları 29 saniye, Salim Enes çalışı 28.90 saniye ile erkeklerde rekora imza atarken kızlarda ise Minel Doğan 32 saniye başarı elde ettiler.

Öğrenci adayları sınavlar öncesindeki hazırlıklarını yanlarında getirdikleri terliklerle kendilerine parkur oluşturarak antremanlarını yaptılar.

5 gün süren Özel Yetenek sınavlarının son günün erkekler ve engelli öğrenci adayları yarıştı. Milli sporcuların kontejan dışında alınacağı Spor Bilimleri Fakültesine alınacak öğrenci kontenjanları hakkında ise şu bilgiler paylaşıldı.

Merkezi sınav sistemi sonrasında Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesindeki Beden Eğitim ve Spor bölümüne 40 kişi, Spor Yöneticiliğine ise 50 kişi, Rekreasyon Bölümüne 45 kişi ve Antrenörlük Eğitim Bölümü'ne 55 kişi alınacak.

Sınavlar süresince güvenlik önlemleri üniversite giriş sınavlarındaki önlemler hayata geçirildi. Sınava öğretim üyeleri cep telefonları ile özel eşyalarını sınav salonlarına sokamazken sadece içecekleri suları ve kimliklerini yanlarında salona alabildiler.

CBÜ Rektörü Rana Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Üçer ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş öğrencilere sınav dışında başarılar dilemek durumunda kaldılar.