11 yıl önce, Gezi Parkı eylemleri sırasında 8 Temmuz 2013’de aralarında Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar dört gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmuştu. Nezarethanede aramayı yapan nezarethane amiri ve iki polis hakkında işkence suçlamasıyla açılan davanın 10'uncu duruşması bugün İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
Duruşmaya Mücella Yapıcı ve kızı katılmadı. Duruşma salonunda ve önünde sivil polislerin olduğu davada avukat Gülyeter Aktepe, müvekkilleri Yapıcı’ların  maruz kaldığı yakalama işlemi ve dört gün süren gözaltı sürecinde çok sayıda hak ihlali yaşandığını belirtti.

Avukat Aktepe, "Çarpıcıdır ki nezarethaneye alındıkları ilk anda değil 50 kişinin kayıtları tamamlanıp nezarethanelerin ilgili bölümlerindeki hücreye yerleştirilmelerinin ardından iki saat geçtikten sonra ve sadece kadınlar olmak üzere çıplak arama söz konusu oluyor. Sanıklarca iddia edildiği gibi narkotik madde araması için müvekkiller çıplak aranmışsa dahi müvekkillere narkotikle ilgili arama yapılmasının gerekçesi nedir? Ortada bu yönde bir şüphe söz konusu değil. Diyelim ki böyle bir şüphe var neden sadece kadınlara uygulanmış?" diye sordu. Aktepe, sanık polislerin görevi kötüye kullandığını değil, bir işkence suçunun işlendiğini vurguladı. 

Polislerden S.K.'nın avukatı, "Mağdur edebiyatı yapabilmek adına çıplak arama iddiasını ortaya atmaktadırlar. Müvekkillerimizin burada kurban edilmek istendiği ortadadır. İşkence amacıyla herhangi bir gruba karşı kötü niyet olmadığı ortadadır, cezalandırma için somut ve kesin bir delil de dosyada bulunmamaktadır. Mağdur rolü çizerek hükümete, devlete karşı cezalandırma ve öç alma çabasından ibaret bir durum söz konusu. Müvekkillerimizin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Dava, “İşkence yapmak” suçlamasıyla açılmıştı fakat mahkeme tarafından, “görevi kötüye kullanmak” suçu kapsamına girdiğine karar verildi.  Sanık polisler S.K. ve C.B'nin eyleminin "görevi kötüye kullanma" suçunu oluşturduğu ve atılı suçu işlediklerinin sabit olduğu söylendi ve Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı'yı çıplak arama istismarına maruz bırakan iki polis için 5’er ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.