Çin, 2021 yılında sosyal medyada şans eseri tanışıp ikiz kardeş olduklarını fark eden Zhang Li ve Cheng Keke'nin küsmesini konuşuyor. Kardeş oldukları anlaşılınca dünya çapında manşetlere taşınan ikili, bu ünlerinden faydalanarak kurdukları iş nedeniyle bozuştu.

Henan eyaletinde yaşayan Zhang Li ve Cheng Keke, birbirlerine ne kadar çok benzediklerini fark etmeleri sonrasında 2021 yılında sosyal medyada tanışmıştı. DNA testi yaptıran ikilinin kardeş oldukları ortaya çıkınca aileleri, doğumda ayrılan tek yumurta ikizleri olduklarını itiraf etmek zorunda kalmıştı.

O tarihte "hemen inanılmaz bir kardeşlik bağı hissettiklerini" söyleyen ikili viral olmuş ve bu ünlerini, bir e-ticaret işi için kullanmaya karar vermişti. Ancak iş dünyası, iki kardeş arasında hızla bir rekabete ve kavga ortamına yol açtı.

Daily Mail'a konuşan Keke, ikizi Li'nin internet üzerinden yaptıkları tanıtımlara kimseye haber vermeden katılmadığını, bazen üç-dört gün ortadan kaybolduğunu söyledi. Bir gece Li'nin ortak dairelerindeki bütün eşyaları sormadan taşıdığını da söyleyen Keke, o gün büyük bir kavga ettiklerini, Li'nin iş için yaptıkları seyahatlerde de kira, yemek ve diğer masraflara hiç katılmadığını söyledi.

Li ise çok farklı kişiliklerinin olduğunu, kendisinin daha dobra, kardeşinin ise sorunları konuşmaktan kaçınan birisi olduğunu ileri sürdü. Li, 30 sene sonra buluştuğu kardeşini işlerinin kötü gitmesinden ve kendilerini 600 bin yuan kayba uğratmaktan da sorumlu tuttu.

Kurdukları işe kimin daha çok yatırım yaptığı konusunda altı ay önce sert bir kavgaya tutuşan ikizlerin, o tarihten beri hiç konuşmadıkları belirtildi. İkili, bu haberle yeniden manşetlere taşındı.