Haber: Atilla Yoğurtçu

Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen kitap fuarı için geri sayım başladı. 24-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, edebiyat ve sanat dolu beş gün sunacak. Burhaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan fuar programı yayımlandı. 

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in vizyon projelerinden biri olan Kitap Fuarı, bu yıl da Ören’de kapılarını açacak. Ünlü yazar Ayşe Kulin’in “Onur Konuğu” olduğu fuarda; söyleşiler, imza günleri, tiyatrolar, açık hava sinemaları ve gençlik konseri gibi etkinliklerle dolu dolu bir beş gün yaşanacak. 

Yüz’ün üzerinde yayınevinin katılacağı fuarda; Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Üstün Dökmen, Ataol Behramoğlu, İnci Aral, Barbaros Şansal, Övgün Ahmet Ercan, Saygı Öztürk, Cezmi Ersöz, Ahmet Telli, Ayşegül Aldinç, Cem Arslan, Çiğdem Toker, Şükrü Erbaş, Sinan Yağmur, Sinan Akyüz, Nurullah Genç ve Mert Arık gibi birçok değerli isim okuyucularıyla buluşacak. Burhaniye’nin dört bir yanında sanat ve edebiyat şöleni yaşanacak. 

Özgürlük Parkı’nda Yazlık Sinema 

Özgürlük Parkı’nda bu yıl da sinema şöleni devam ediyor. “Sosyete Şaban” filminin ardından başrol oyuncusu Perihan Savaş, “Hoşçakal Yarın”ın ardından başrol Berhan Şimşek ve yönetmen Reis Çelik, “Aşıklar Bayramı” filminin ardından kitabın yazarı ve senaristi Kemal Varol ile yönetmen Özcan Alper sinemaseverlerle buluşacak. Ücretsiz gazoz dağıtımı yapılacak olan gösterimlerde nostaljik açık hava sinemalarının tadı çıkarılacak. 

Ören Amfi’de 3 Gece Tiyatro 

Ören Amfi’de tiyatro şöleni; 25 Temmuz’da Muzaffer İzgü’nün yazdığı Belediye Kent Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Sınır” oyunu, 26 Temmuz’da Metin Zakoğlu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu ve 27 Temmuz’da sosyal medya fenomeni Alican Turan’ın “Cemile Abla, Ben Beyaz Sevmiyorum” oyunu ile devam edecek. 

Çocuklar ve Gençler Unutulmadı 

27 Temmuz’da Ören Plajı’nda gerçekleşecek gençlik konserinde sevilen rock grubu Mavi Gri sahne alacak. Çocuklara kitap sevgisini aşılamak amacıyla çocuk kitabı yazarları Mert Arık İskele’de, Burcu Bahar ve Özgür Özgülgün ise Ören Amfi’deki çocuk etkinliklerinde minik hayranlarıyla buluşarak kitaplarını imzalayacak. 

Burhaniye Kitap Fuarı, edebiyat ve sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunacak.

5. Burhaniye Kitap Fuarı