Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin Kızılcahamam’da yaptığı değerlendirme toplantısına ilişkin kaleme aldığı yazısında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmelerinden çıkardığım sonuç, politika ve uygulamalarda çok köklü bir değişime hazırlanıyor. Buna bir paradigma değişimi diyebiliriz” yorumunu yaptı. Selvi, “Üçüncü sırada Osman Kavala ve Gezi’den dolayı mahkûm olanlar olabilir. Sonra bu zemin üzerine yeni bir siyaset inşa edilecek” ifadesini kullandı.

Selvi, Erdoğan’ın değişimi koltuk değişikliği olarak değil, paradigma değişikliği olarak gördüğüne dikkat çekti. “Önce paradigma değişimi sonra ona uygun kadrolar” diyen Selvi, şunları söyledi:

“Tabii bunların dışında da çalışmalar yapılıyor. Fikir üretim merkezi gibi çalışan kadrolar var. Fikirler demlenme sürecinden sonra kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak bir politika seti olarak ortaya çıktığında heyecan uyandıracağına inanıyorum. Yeni bir yol haritası ortaya konulacak.

Bu da Erdoğan’ın paradigma değişiminden sadece iç politikayı anlamadığını gösteriyor. Erdoğan, daha köklü bir değişime hazırlanıyor. Ama tekrar ifade edeyim bu bir ‘değişim için değişim’ olmayacak. AK Parti’nin değerleri üzerine inşa edilecek bir paradigma değişikliği olacak.”

‘CUMARTESİ ANNELERİ İKİNCİ HALKAYDI’

Selvi şöyle devam etti:

“Aslında bir yönüyle de AK Parti kaybettiklerini kendi değerlerinde arıyor diyebiliriz… Adı Adalet ve Kalkınma olan bir parti. Referansı kendi içinde. Herkes için adalet, herkes için kalkınma, herkes için özgürlükler. Erdoğan “Türkiye’nin geleceği de daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlüktedir” diyerek çerçeveyi çizdi. 28 Şubat’tan mahkûm olan emekli generallerin affedilmesi bunun ilk halkasıydı. Cumartesi Anneleri’nin Taksim’de eylem yapmalarına 5.5 yıl sonra izin verilmesi bunun ikinci halkasıydı.

Üçüncü sırada Osman Kavala ve Gezi’den dolayı mahkûm olanlar olabilir. Sonra bu zemin üzerine yeni bir siyaset inşa edilecek.”