Diyarbakır’da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ailesinde bir ölüm olayının daha yaşanması tartışmalara neden oldu.

Narin’in ablasının da yıllar önce “merdivenden düşerek” hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar, Narin Güran’ın ablasının da yıllar önce ‘merdivenden düşerek’ hayatını kaybettiğini hatırlattı. Kar, Narin’in ablasının da benzer şekilde hayatını kaybetmesi üzerine ailede çocuk istismarı ihtimaline işaret etti. Kar, “Bir ailede iki kız çocuğunun arka arkaya ölmesi bize ihmal ve istismar açısından sinyal verir” dedi ve ablasının ölümüne dair soruşturmanın tekrar açılması gerektiğini söyledi.

‘BİR AİLEDE İKİ KIZ ÇOCUĞU ÖLMÜŞSE İHMAL VE İSTİSMAR AÇISINDAN SİNYAL VERİR’

Halk TV’ye konuşan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuk istismarlarında suya atılma yakılarak öldürme gibi şeyleri çok sık gördük umarım küçük Narin’in başına gelmemiştir. Narin’in ablasının da merdivenden düşerek ölme durumu var. Bir ailede iki kız çocuğunun arka arkaya ölmesi bize ihmal ve istismar açısından sinyal verir.

Önceki ölümün de soruşturmasının açılması gerekir. Birkaç yıl arayla ikinci çocuk derede bulunuyorsa bize sinyal vermektedir.

Önceki soruşturmanın ablasına ait soruşturmanın açılması çok faydalı olacaktır.

Ölmesi istismar açısından risk taşır ve sinyal verir ablasına ait soruşturma yeniden açılmalı.”