GÜNDEM

Adliyede avukata tehdit ve saldırı girişimi

İstanbul Büyükçekmece Adliyesi’nde iddiaya göre bir polis memuru, müvekkilinin sorgusu için bekleyen avukat Sedef Ünal’a saldırı girişiminde bulundu.

Abone Ol

İstanbul Büyükçekmece Adliyesi’nde bir polis memuru, müvekkilinin sorgusu için bekleyen avukat Sedef Ünal’a saldırı girişiminde bulundu. 28 Ağustos’ta yabancı uyruklu M.A. isimli kişi, biri görev başında olmayan polis memuru olmak üzere iki kişiyi bıçakla yaraladı. Gözaltına alınan M.A.’nın avukatı Sedef Ünal, müvekkiliyle görüşmek istedi.

Alınan bilgiye göre, polis memuru görüşmeye engel oldu. Ünal, müvekkiliyle tercüman eşliğinde yaptığı görüşmede, müvekkilinin işkence gördüğünü anlattığını kaydetti. Müvekkilin ağabeyinin yanına giden Ünal daha sonra bir polis memurunun kendilerini tehdit ettiğini ve diğer polis memurlarının kendisine saldırmaya çalışan memuru tutmaya çalıştığını iddia etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan avukat Ünal, polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunarak şunları söyledi:

Adliyede magandalık yapmaya kalkan polis memurunu şikayetimizi http://verdik.Başsavcı ile (baro genel sekreteri dahil) görüşmek için 1saat bekletilmemize rağmen toplantıların yoğunluğu bahane edilip görüşemedik, vekile yönlendirildik. Büyükçekmece’de balık baştan kokmuş!

ASİ: SEDEF ÜNAL’IN YANINDAYIZ

 Avukatın Sesi İnisiyatifi (ASİ) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tehdit edilen avukat Sedef Ünal’ın yanında olduğunu belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Büyükçekmece Adliyesi’nde şüpheli müdafi olarak görevini ifa ettiği sırada bir polis tarafından tehdit edilen meslektaşımız  @AvSedefUnal’ın yanındayız. İnisiyatif üyemiz Av. Pınar Akbina meslektaşımızla görüşerek sürecin takipçisi olacağımızı kendisine iletmiştir. Avukata yönelen ekonomik ve politik çok boyutlu şiddetin karşısındayız!