Metin Cihan, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kösedağ’ın çocuk sporculara cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.  Cihan, Kösedağ’ın ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Ağrı İl Başkanı ve Merkez Yöneticisi olduğunu da ekledi.

"KAYITLAR ŞÜPHEYE YER VERMEYECEK KADAR AÇIK"

Müdür vekilini ifşa etmeye karar veren çocukların ellerindeki kayıtların ‘şüpheye yer bırakmayacak kadar açık’ olduğunu ifade eden Cihan, kanıt olarak müdüre ait görünen bir Instagram mesajlaşmasına ait görüntüyü de paylaştı.

"KONUYU KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Cihan, Kösedağ’ın devlet görevlileriyle yakın ilişkisini kullanarak ‘işten yırtacağını hesapladığını’ iddia etti.  Kösedağ’ın kendisinden 24 saat süre istediğini söyleyen Cihan, “Ağrı’daki aşiret yapısını kullanarak çocukların ailelerini ikna etmeye çalışıyor. Ağrı’yı terk edip başka şehre yerleşme sözüyle konuyu kapatmaya çalışıyorlar.” dedi.

Cihan’ın paylaşımları üzerine Kösedağ tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.

GÖZALTINDA

Olayın sosyal medyada yayılmasınınım ardından Ağrı Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada, “İlimizde görev yapan il müdür vekili hakkında ivedi bir şekilde soruşturma işlemlerine başlanılmış olup adli soruşturma neticesinde 23.12.2023 tarihinde gözaltına alınmıştır. Ayrıca idari soruşturma kapsamında ilgili kişi görevden uzaklaştırılmış ve olayı soruşturmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından iki müfettiş görevlendirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir.” denildi.

Valilik açıklamasını paylaşan Cihan, “Bilmenizi isterim ki emniyet de bakanlık da yeni öğrenmedi. Maalesef haber duyulmadan konuyu kapatabilir miyiz derdindelerdi” ifadelerini kullandı.

Screenshot 2023 12 24 At 11 41 09 (1) X'te Metin Cihan Çocuk Istismarcısı Erkan Kösedağ'ın Görevine Son Verildiği Ve Gözaltına Alındığı Açıklandı. Bilmenizi Isterim Ki Emniyet De Bakanlık Da Yeni Öğrenmedi. Maalese[...]