DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Meclis'in yeni yasama yılı oturumunda tokalaşan partisine ilişkin yorumda bulundu.

İlke TV'den Ömer Çelik'e konuşan Türk, "Tabi ki biz yıllardan beridir adalet için, eşitlik için, onurlu bir barış için mücadele veren bir siyasetiz, bir halkız. Biz hep barışı dile getirdik, çözümün diyalogdan geçtiğini ifade ettik. Dün de bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Elbette ki tüm gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Yani her adımı değerli buluyoruz. Ama dün de bir açıklama yaptık bunu abartmamak gerek. Gelişmeleri doğru izlemek lazım" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların kendileri için önemine değinen Türk, Kürt sorununun çözümü ve barışa dair atılacak adımlarla ilgili görüşlerinin belli olduğunu söyledi.

Ahmet Türk'ten şu açıklamalar geldi:

"Bu Meseleye Ne Kadar Ciddiyetler Yaklaşılıyor?"

"Şimdi önemli olan buradaki ciddiyet nedir? Ne kadar bir ciddiyetle bu meseleye yaklaşılıyor? Kürt halkının taleplerini içselleştiremezseniz, bu meseleyi çözemezsiniz. Bugün dünyadaki bütün gelişmeleri ibretle ve ciddiyetle izliyoruz. Ortadoğu’nun bir ateş çemberine dönüştüğünü görüyoruz ve silahın, şiddetin, sindirmenin, susturmanın aslında hiçbir sorunu çözmeyeceğini görüyoruz. Burada önemli olan diyalogdur, doğru bir siyasetle halkı kucaklayacak bir anlayışın geliştirilmesidir. Beklentimiz budur.

"Barış İçin Uzatılan Her El Kıymetli"

Dürüstçe söylemek gerekir ki şu anda böyle bir şey beklemiyorum, yani bireysel olarak düşüncemi söylüyorum. Barış için uzatılan her eli kıymetli buluyoruz. Ama tabi bunun sonu ne olacak, nasıl gelişecek, hak ve özgürlükler konusunda neler konuşulacak, neler tartışılacak? Bunları da zaman içinde göreceğiz.

"Anayasa Konusunda Açığız"

Biz anayasa konusunda açığız. Bizim istediğimiz demokratik bir anayasadır, kucaklayıcı bir anayasadır. Böyle olursa elbette ki bu konuda her zaman bizim talebimizdir, destek veririz ama kendi ihtiyaçlarına göre düzenlerlerse bunu doğru bulmayız."