Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, Manisa İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleşen programa Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Abdullah Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Elif Lale Bilge ve partililer katıldı. 
Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Abdullah Yılmaz, 31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi bu toplantının çok önemli olduğunu kaydetti. 

Nurgül Beytiye Ekinci


“DEVLETİ DEVLET YAPAN UNSURLAR TEKELLEŞTİRİLDİ”


Devletin ilelebet olduğunu ancak hükümetlerin gelip geçici olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, ancak bugün ülkemizde devlet ve hükümetin birbirine karıştırıldığını söyledi. Bugün AKP hükümetinin üç şeyi tekelleştirdiğine vurgu yapan Ekinci, "Birinci olarak devleti tekelleştirdi. İkinci olarak milleti tekelleştirdi. Üçüncü olarak ise dini tekelleştirdi.  Bir ülkede devlet, millet, din tekelleşiyorsa orada da ekonominin gelişmesi, eğitimin gelişmesi, kültür sanatın olması beklenemez. Çünkü bir halkı toplum yapan, devleti devlet yapan bu üç unsurdur. Devleti, milleti ve inancı aldığınızda ortada sadece yığılma olur. Devletin, milletin ve dinin tekelleşmemesi için elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yaşanabilir bir Türkiye, yaşanabilir bir Manisa, yaşanabilir bir dünyayı kendine şiar edinmiş bir topluluğuz.  Biz Milli Görüşçü kadınlarıyız." diye konuştu. 


“AKP'NİN HEDEFİNDEKİ 2028 SEÇİMİ DAHA ERKEN BİR TARİHDE OLACAK” 


31 Mart yerel seçimlerin önemine değinen Ekinci, Saadet Partisi olarak bin 389 seçim bölgesinde seçime gireceklerini kaydetti. Ekinci, AKP'nin yerel seçimlerden sonraki hedefindeki 2028 genel seçimlerinin  yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2028'den önce olacağını söyledi.  Ekinci, Gelecek Partisi ile birçok noktada ortak seçime gireceklerini aktardı. Ekinci, "Yeniden taklitlerinden sakındığımız Milli Görüşün iktidarını, belediyelerimizde göreceğiz. 3 Şubatta Ankara'da aday tanıtım toplantımız olacak" diye konuştu.