AKP'nin Kızılcahamam’daki üç günlük AKP istişare toplantısına, eski milletvekillerinin ve kurucu isimlerin parti yöneticilerine yönelik sert eleştirileri damga vurdu.

Toplantıda, parti yönetiminin seçim değerlendirmesini sadece rakamlarla yapması ve özeleştiri yapmaması eleştirildi. Katılımcılar, “Biz halkın arasından geldik ama şimdi halktan kopmuş durumdayız. Siz hiç özeleştiri yapmadınız. Seçim yenilgisini rakamlarla geçiştiriyorsunuz. Bu sonuçta sizin hiç mi suçunuz yok?” şeklinde tepki gösterdi.

Türkiye gazetesinin haberine göre; en sert eleştirilerden biri AKP Ankara Milletvekili Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, “Bizi rakamlara boğdunuz. Böyle istişare mi olur? Neden gerçek bir analiz yapılamıyor? Konuşmalarınızda ekonomiyi suçluyorsunuz. Sorumluluğu ekonomiye atıyorsunuz” dedi.

Eleştiriler üzerine, Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ cevap verdi. Âlâ, “Seçimler için elimizden geleni yaptık. Gelecek süreçte 10 ayrı başlıkta reform yapacağız. Her biri AK Parti’ye bir puan kazandırsa 10 puan eder. Geçmişte de reformlarla seçim kazandık, yine kazanırız” diye konuştu.