İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı Kent Lokantaları projesi AKP ve Yenien Refah'a örnek oldu.  31 Mart seçimlerinde birçok adayın vaatleri arasında yer alan Kent Lokantaları, seçimlerin ardından Şanlıurfa da açıldı.

Yeniden Refah Partili (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesislerinde ve AKP'li Siverek Belediyesi, Kent Lokantaları benzeri bir hizmet sunmaya başladı.

YRP İSMİNİ 'HAMARAT ELLER' KOYDU

BELTUR A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bilal Tekatlı, uygulamanın YRP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın talimatıyla başladığını belirtti. Haşimiye alanındaki Hamarat Eller merkezinde 40 TL’ye üç çeşit yemek sunulduğunu söyledi. Tekatlı, "Vatandaşlarımız memnun. Esnafı da düşünüyoruz. Bu hizmeti maddi durumu olmayan halkımıza ve öğrencilere sunmamız gerekiyor," dedi.

GazeteDuvar'danFatma Keber'in haberine göre; Tekatlı, Hamarat Eller’in kırsal mahallelerden gelenler tarafından sıkça ziyaret edildiğini ve turistik merkezlere yakın olduğunu ekledi. "Şeffaf, temiz ve uygun fiyatlarla hizmet veriyoruz. Ayrıca Urfa'nın yerel yemeklerini de tanıtıyoruz," dedi.

AKP DE İSMİNİ 'MİLLET LOKANTASI' KOYDU

Siverek Belediyesi de benzer bir uygulama başlattı. Basın birimi, daha önce çorba evi olarak ücretsiz hizmet verdiklerini ancak esnafı mağdur etmemek için düşük ücretle yemek sunduklarını belirtti. "12:00-15:00 saatleri arasında Gazi Parkı'nda yemek servisi yapıyoruz. Uygulamadan halk ve esnaf memnun," dedi. AKP'li belediyenin açtığı Kent Lokantası'nın ismi Millet Lokantası oldu.

Millet Lokantası

HALK TALEP EDİYOR

Uygulamanın yaygınlaştırılmasını isteyen Murat Sever, "Viraneşehir’de de bu hizmeti görmek istiyoruz. Tüm ilçelerde uygulanmalı," dedi. Siverek'te yaşayan Fuat Sonbayram ise, "3 çeşit yemek 70 TL. Öğrencilerimiz ve gençlerimiz için bu uygulama çok iyi. En azından öğle yemeğinde karınları doyuyor," diyerek memnuniyetini dile getirdi.