İstanbul Büyükçekmece'de halıya sarılı halde denizden çıkarılan 24 yaşındaki Sedef Güler cinayetinde yeni bilgiler ortaya çıktı. Polis, cesedin sarılı olduğu halı üzerindeki bir yıkamacıya ait etiketi fark etti. Bu ipucunu takip eden ekipler, halı yıkamacıya giderek halının alındığı adresi tespit etti. Adresin Beylikdüzü Dereağzı'nda olduğunu belirleyen polis, evi kiraya veren emlakçıyı buldu.

Emlakçı Z.E., evi Fırat B. adlı kişiye kiraladığını söyledi. Bunun üzerine polis, Fırat B.'yi gözaltına aldı. Söz konusu adreste inceleme yapan ekipler, kan lekeleri buldu ve evdeki eşyaları incelemek üzere el koydu.

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan Fırat B., olay sırasında evde olmadığını, bir arkadaşının çağrısı üzerine eve gittiğini belirtti. Fırat B., "Gittiğimde kız ölmüştü. Cesedi nasıl yok edeceğimizi planladık. Nalburdan zincir aldık, cesedi battaniyeye koyup zincirle sardık. Bir dambılı da zincire bağlayarak cesedi arabayla köprüden attık" dedi.

CİNAYET ZANLILARDAN BİRİ FİRARİ

Polis, cesedin taşındığı otomobili buldu ve incelemeyi sürdürüyor. Olayın firarisi olarak aranan Yavuz G.'nin uyuşturucu kullanmaktan birçok sabıkası ve 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ve gözaltındaki şüpheliler için savcılıktan ek gözetim izni alındığını belirtti.

SOSYAL MEDYADAN KONUŞTUĞU KİŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Polis ilk önce genç kadınla sosyal medya üzerinden son olarak konuşan O.Ö. adlı kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli olayla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.