Haber: Hülya Kılınç

AKP'li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, sosyal medya takipçileri arasında düzenlediği çekilişle 42 kişiyi belediyenin parasıyla Kapadokya'ya tatile gönderdi. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan da, Çerçi'nin sayfasını alıntılayarak yaptığı paylaşımda, “Madem belediyede gezi düzenleyecek para var neden devlet arsası satıyorsun” sorusunu yöneltti. 

WhatsApp Image 2023-07-31 at 11.25.19


Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin, sosyal medya takipçilerinin sayısını artırmak için belediyenin parasıyla düzenlediği tatil turu Manisa'da tartışmalara neden oldu. 
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen tatil turu duyurusunu alıntılayarak sosyal medya hesabından ağır eleştirilerde bulundu. 

WhatsApp Image 2023-07-31 at 11.25.19 (2)


BURSA VE BOZCAADA'YA DA GEZİ DÜZENLEDİ 


Twitter üzerinden açıklama yapan Başkan Akan, “Belediyelerin tasarruf tedbirleri varken şov yapmak için sosyal medya fenomenleri gibi çekiliş düzenliyorlar Yerel seçim yaklaştıkça, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, tasarrufta sınır tanımayarak çekilişle 21 kişiyi en yakın arkadaşıyla Kapadokya’ya götürüyor, Bursa’ya Bozcaada’ya gezi düzenleyerek vatandaşları tek tek aratarak davet ediyor! Madem belediyede gezi düzenleyecek kadar paran var, neden Yuntdağı’nda her ay kamu arsası satıyorsun? Madem belediyede gezi düzenleyecek kadar paran var, vatandaştan aldığın Katı Atık Bedeli’nde indirime gitmiyorsun? Madem belediyede gezi düzenleyecek kadar paran var, neden arttırdığın vergileri ödemeyemeyen vatandaşın hesaplarına bloke koyduruyorsun?” dedi. 

WhatsApp Image 2023-07-31 at 11.25.19 (1)


“GEZİ DÜZENLEYECEĞİNİZE HALK EKMEK ZAMMINI GERİ ÇEKİN”


İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı “Vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Böyle bir ekonomik kriz içerisindeyken Kapadokya çekilişi yapacağınıza, Halk Ekmek’e yaptığınız yüzde 70 zammı geri çekin. Gönül belediyeciliği yapacağız diyerek kazandığınız belediyeleri, ‘şov ve israf’ belediyeciliğine çevirdiniz. Kaybedeceksiniz”