7,5 yıldır cezaevinde olan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bugün Kobani Davasında verilen tahliye kararının ardından Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Kışanak, şunları dile getirdi:

“Bugün Kobani kumpas davasında verilen kararı kabul etmediğimizi, bu kumpası ve siyasi tutumu devam ettiren bir karar çıktı. Bu nedenle hepimizin aslında arkadaşlarımızın bu kadar ağır cezalar aldığı bir günde mücadeleye devam etmek dışında söyleyebilcek bir sözümüz yok

Barışa ve adalete ihtiyacımız var.Onun için hepimiz elimizden geleni yapacağız ve inanıyorum ki bir gün bu cezaevlerinin kapıları gerçek anlamda özgürlük için açılacak ve bütün arkadaşlarımız dışarda halkıyla buluşacağı güzel günleri göreceğiz.

Bu yargılama süresinde anlatmaya çalıştım. Gerçekten dava dosyasında Çözüm Süresinde barış ve demokratik çözüm için yürütülen bütün çabalar, verilen bütün emekler suçlama konusu yapılmış ve bir dosyaya dönüştürülmüş orada duruyor. Bu ileride AKP açısından da ciddi bir sorun oluşabilecek bir dosya halinde. Çünkü biz biliyorduk bu davalar, bu dosyalar aslında Çözüm Sürecini akamete uğratmak için açıldı. Yaşadığımız bütün bu provokasyonlar ve kumpaslar da Kürt sorununun barışçıl çözümünün önüne çıkartılan engellerdi. Ama ben bu engelleri aşacağımıza inanıyorum"

Sebahat Tuncel vee Ayla Akat Ata'nın tahliyesine karar verildi. Tuncel, Akat ile aynı cezaevi aracıyla getirildi.Tuncel, tahliye sonrasında yaptığı açıklamada "Bugün hem öfkeliyiz. Kobane davası başından beri bir hukuksuzluk davası. Bir intikam davası. Dayanışma cezalandırıldı bugün. Adalet falan sağlanmış değil. Adalet bir kez daha katledildi. Bütün bunların neden olduğunu biliyoruz. Üç yıldır bunu anlatmaya çalıştım duruşma salonlarında. Bizi yargılayanler heyet değildi cübbe giymiş AKP'lilerdi, Cumhur İttifakı'ydı" dedi.