Diyarbakır’in Bağlar ilçesine bağlı Çulî mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ı arama çalışmaları sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Narin’in amcası Salim Güran iki gün önce gözaltına alındı. Amca Güran bugün geniş güvenlik önlemleriyle getirildiği Diyarbakır Adliyesi’nde savcılık ifadesi ardından tutuklandı. 

Güran’ın Jandarmada verdiği ifade DW Türkçe tarafından haberleştirildi. Söz konusu haberde Güran, sekiz yaşındaki Narin’in kaybolmasından "kızının araması üzerine" haberdar olduğunu savundu. Güran, olay öncesinde Narin Güran’ı görmediğini iddia etti. Aramalara katıldığını ifade eden Güran, telefonunun Narin’in kaybolmasından önce neden kapalı olduğuna ilişkin soru üzerine "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" iddiasında bulundu.

WHATSAP GÖRÜŞMELERİNİ SİLDİ

Güran, telefonundaki WhatsApp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna ise "Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm WhatsApp kayıtlarını sildim" yanıtını verdi. 

Telefonunun ses kayıt özelliği olduğunu belirten Güran, telefonundaki ses kayıtlarını 23 Ağustos'ta silmesine ilişkin ise "Çarıklı'ya baskın olduğu akşam kendisinin bu kayıtları sildiğini" ifade etti. Telefonunda kayıtlı Tiktok ve Facebook hesaplarının bulunduğunu anlatan Güran, burada satılan araçları, tarımla ilgili aletleri beğendiğini, bazen de yetişkinlere özel içerikleri izlediğini anlattı.

Narin'in kaybolmasından bir gün öncesini anlatan Güran, "20 Ağustos'ta aile bireyleri olarak abim Erhan'ın evinde toplandık ve kimlere düğün davetiyesi dağıtılacağı hususu konuşuldu. Olay günü aile bireylerinin çoğu davetiye dağıtmaya gitti. Ancak ben gitmedim. Olay günü oğullarım Devran ve Uğurcan ile yapılan telefon görüşmeleri davetiye dağıtımına ilişkin olabilir” dedi. 

Narin Güran'ın DNA örneklerinin aracında çıkmasına dair de Güran, araca Narin'i hiç bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını öne sürdü.

PTS KAYITLARI NEDEN KESİLDİ?

Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos’ta saat 14:33'ten sonra aracının PTS kayıtlarının kesildiğine dair soruya da Güran, tarlalarında çalışan Atasoy ailesinin çocuklarını Uzunbahçe köyüne götürdüğünü, daha sonra köyde bulunan Ramazan Atasoy’la birlikte tarlaya geri döndüğünü iddia etti. Güran, köye gittiğinde Mehmet Selim Atasoy'un eşinin kendisine su ikram ettiğini ve orada araçta onların küçük kızları ile oynadığını ileri sürdü. 

Narin’in babasıyla arasında husumet olup olmadığına dair iddiaları da reddeden Güran, Narin'i kimin kaçırdığını bilmediğini, Narin'in erkek kardeşinin de küçük kıza zarar verdiğini düşünmediğini belirtti.