Parti istifalarındaki HDP vurgusuna tepki gösteren Akşener, “İstifa edenlerin tamamı, bizi HDP’yle eşgüdüm hâlinde göstermek istedi. Siz, 2018'de CHP'yle yaptığımız ittifak çerçevesi içinde, seçilecek sıralardan milletvekili seçilirken HDP'yle ilgili herhangi bir endişeniz olmadı mı? Seçilirken bir şey olmadı, sonra nedense birden HDP bu arkadaşların hayatına girdi. Her giden arkadaş, millete hesap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ettiler” ifadelerini kullandı.

Akşener, konuşmasının devamında şöyle dedi:

14 Mayıs bitti, homurdananlar oldu ama ne olur ne olmaz diye 28 Mayıs'a kadar herkes bekledi. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı kazanılamayınca, ön seçimde 14'üncü sırada çıkan arkadaşlarımız 'Niye beni 2'nci sıraya koymadın' dediler. GİK toplantısında 'Niçin ilk iki sıraya Kürt koydun' diyen arkadaşımız oldu.

İYİ Parti’nin kasasından 132 milyon lira kayıp olduğuna dair iddialara da sert çıkışan Akşener, “Benim ve oğlumun hesapları gayrı resmi kontrol edildi. Bu doğru. Bankaya başvurduk, resmi olarak açıklanacak. Benim ve ailemin belediyelerle işi gücü yok. Kanıtlamayan şerefsizdir. Kanıtlanırsa siyaseti bırakırım” dedi.

Akşener, medyaya da tepki göstererek, “Ben kendimle ilgili olan kısmı anlattığıma göre, şimdi, dün mutlu mutlu bu soruları soran Sözcü, Halk TV, TELE1 ve diğerlerinden, aynı soruları o belediye başkanlarına sormalarını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener ayrıca, Sedat Aksakallı’nun pazartesi günü basına ‘partinin neyi var neyi yoku’ açıklayacağını da sözlerine ekledi.