Türkiye kurumsallaşan tek adam rejimi, ona paralel artan baskılar ve deneme yanılma yöntemiyle yol alıyor görüntüsü veren iktidarın ekonomi politikası, emek hareketleri için gelişmeseler de en azından gerilememe, mevzi kaybetmeme mücadelesine dönüştü.

Türkiye işçi sınıfı 2023 yılına artan hayat pahalılığı, tek adam rejiminin toplumu nefessiz bırakması ve büyüyen sorunlarla girdi. 2021 ile 2022 yılında yükselişe geçen işçi eylemleri 2023 yılında da ağırlaşan kriz nedeniyle kesintisiz devam etti. 

ASGARİ ÜCRET BELİRLENDİ

2023 yılının son günlerinde asgari ücret belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Beştepe'de yapılan üçüncü toplantının ardından asgari ücreti açıkladı. Işıkhan, "700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz" dedi.

Evrensek Gazetesi’nin haberine göre, Türk-İş, ekim 2023 dönemine ilişkin, 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'na göre; 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı, 13 bin 684 TL. DİSK’in 2024 raporuna göre, 1974’te kişi başına GSYH’nin yüzde 80,6’sı düzeyinde olan asgari ücret 2023’te kişi başına gelirin yüzde 47,4’üne düştü. Asgari ücret kişi başına GSYH’ye paralel olarak artsaydı brüt asgari ücretin 2023 yılında ortalama 19,921 TL olması gerekirdi. Fakat asgari ücret ortalama brüt 11,711 TL olarak uygulandı.

Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 44 bin 573 TL olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 17 bin 803 TL'ye yükseldi.

2023 YILI İZ BIRAKAN İŞÇİ EYLEMLERİNE SAHNE OLDU

Bir önceki yıl yükselişe geçen kurye eylemleri 2023 yılının da ilk eylemleri oldu. Kurye eylemleri yıl boyunca çeşitli taleplerle Türkiye gündeminde yerini korudu.

İzmir Bergama'daki tarım işletmesi Agrobay'da işten çıkarılan çoğunluğu kadın 39 işçinin 31'i, Kod 46 maddesiyle tazminatsız işten çıkarıldı. İşçiler bunun üzerine işletme önü dahil, işletmenin ürün ithal ettiği ülkelere ait konsolosluklar önünde de eylemlerini sürdürdü.

Agrobay işçileri gözaltında Agrobay işçileri gözaltında

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Özak Tekstil’de çalışan işçilerin, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı 27 Kasım’da başlattığı direniş, yılın son günlerine kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki dayanışma eylemlerinin de etkisiyle gündemdeki yerini korudu.

Özak Tekstil önünde patron yanlısı sendika emekçilere saldırıp küfür etti Özak Tekstil önünde patron yanlısı sendika emekçilere saldırıp küfür etti

GAZETECİLER GREVDE

Sputnik Türkiye’nin İstanbul ve Ankara bürolarında çalışan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi 24 kişi işten çıkartıldı. Sendika 17 Ağustos'da işyerine grev kararı astı. Sputnik emeçilerinin grevi yılın son günlerine kadar devam etti. Sputnik yönetiminden emekçilerin sorununlarının çözümüne ilişkin herhangi bir girişim ve çabasının olmadığı öğrenildi.

TGS, Sputnik Türkiye ofisi önünden seslendi: Biz kazanacağız TGS, Sputnik Türkiye ofisi önünden seslendi: Biz kazanacağız

2023 yılı kronolojik işçi eylemleri

04 Ocak 2023

Çiğli Belediyesi işçileri, TİS ile yapılan anlaşmanın enflasyon karşısında eriğini belirterek ek protokol talebiyle eylem yaptı.

17 Ocak 2023

Trendyol Go kuryelerinin, Trendyol İstanbul Alibeyköy ofisinde başlattığı eylem Trendyol’un Maslak’ta bulunan genel merkezi önüne taşındı. Sefalet zammına tepki gösteren işçilerin eylemi devam ediyor

22 Ocak 2023

Diyarbakır'da inşaatlarda çalışan işçiler, yevmiyelerinin artırılması için Dağkapı Meydanı’nda açıklama yaptı. İşçilerden Ramazan Kurt, talep ettikleri ücreti alana kadar iş bırakma eylemi yapacaklarını belirterek yevmiyelerinin en az 600 TL olması gerektiğini söyledi.

27 Ocak 2023

Kocaeli’de “Yüzde 54 ek zam talebimizden vazgeçmiyoruz” diyen Ford Otosan işçileri fabrikanın her yerinde ses çıkarma eylemi yaptı. İşçiler, bugün saat 11’de başlattıkları ses çıkarma eylemini talepleri kabul edilene kadar devam ettireceklerini söyledi.

30 Ocak 2023

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Tüpraş İzmit, Aliağa, Batman ve Kırıkkale rafinerilerinde çalışan yaklaşık 5 bin işçinin beklediği ek zam düzenlemesinin ardından İzmit rafinerisinde 5 gün önce başlayan iş yavaşlatma eylemi devam ediyor. İzmit Rafinerisinde çalışan yaklaşık 1.700 işçi yüzde 9,60 oranındaki ek zammın yükseltilmesini istedi. İşçiler talepleri kabul edilene kadar iş yavaşlatmaya devam edeceklerini, üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını duyurdu.

ŞUBAT 2023

01 Şubat 2023

Bursa’da sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan Barutçu Tekstil işçileri, eylem alanındaki amonyaktan zehirlendi. İşçiler, fabrika sahibi Lütfü Barutçu hakkında suç duyurusunda bulundu.

02 Şubat 2023

İnşaat Bir-Sen, yüklenici firmanın Gökyol İnşaat olduğu okul inşaatında taşeron firma MRY tarafından gasp edilen işçinin haklarının ödenmesi talebiyle İstanbul Sarıyer, Spine Tower'da bulunan Gökyol İnşaat önünde eylem yaptı.

04 Şubat 2023

Goodyear Adapazarı fabrikasında çalışan işçiler, yüzde 25 ek zam ve banka promosyonu için eylem yaptı.

05 Şubat 2023

DİSK Enerji-Sen ile Uluğ Enerji arasında yapılan TİS görüşmelerinden anlaşma çıkmaması üzerine enerji işçileri eylem yaptı.

21 Şubat 2023

İzmir Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent AŞ’de 900, Personel AŞ’de ise bin 400 işçi, ücretleri ve yan hakları ödenmediği için bir saat geç işbaşı yaptı.

22 Şubat 2023

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan 30 işçi, deprem bölgesine gönüllü gittikleri için şirket tarafından işten çıkartıldı. İşten çıkarılan işçiler, santral önünde eylem yaptı

24 Şubat 2023

TÜRK-İŞ’e bağlı Ağaç-İş Sendikası Tekirdağ Kapaklı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Sareks Ambalaj fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan 9 işçi için fabrika önünde eylem yaptı.

27 Şubat 2023

İstanbul Tuzla’da bulunan Mata Otomotiv’de çalışan işçiler ek zam talebiyle iş durdurdu. Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlü olan işçiler, aynı zamanda çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili sorunların çözülmesini talep ediyor. Uzun zamandır talepleri görmezden gelinen, baskı ve tehditle karşılaşan işçiler, Birleşik Metal-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şubenin çağrısıyla 26 Şubat Pazar günü bir düğün salonunda bir araya geldiler. Aynı gün Mata yönetimi toplantıya katılan işçileri tazminatsız işten atmakla tehdit eden bir mesaj gönderdi.

MART 2023

02 Mart 2023

Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan Unmaş iştiraki Uno Ekmek Fabrikasında çalışan 11 işçi sendika değiştirme haklarını kullandıkları için 27 Şubatta işten çıkarıldı. Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş Sendikasından istifa ederek DİSK/Gıda-İş Sendikasına geçen işçiler, patronun işten atma girişimiyle karşılaştılar. İşçiler sendika seçme özgürlüğü ve atılan işçilerin geri alınması talebiyle iş durdurarak direnişe başladılar.

20 Mart 2023

Adana’da tazminat hakları gasbedilmek istenen depremzede Mar&Bit işçileri, firmanın iş yaptığı LC Waikiki önünde eylem yaptı.

24 Mart 2023

Sendikalaştıkları için işten çıkarılan Cengiz-Kolin’e bağlı Satera Elektrik işçileri, Cengiz Holdingin Üsküdar’daki ofisi önündeydi. Cengiz Holdinge çarşamba gününe kadar süre veren işçiler, talepleri karşılanmadığı durumda direnişlerini Cengiz Holding önüne taşıyacaklarını açıkladı.

28 Mart 2023

İstanbul’da sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve 8 Mart 2023’ten beri fabrika önünde direnen Satera işçileri Cengiz Holding’in önünde eylem yaptı.

29 Mart 2023

Öz Gıda İş Sendikası, mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesi amacıyla Meclis’e sunulan kanun teklifinin ÇAYKUR’da çalışan 9 bin 300 mevsimlik işçinin beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle bugün Rize’de eylem yaptı.

NİSAN 2023

05 Nisan 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine 3 saatlik iş bırakarak otobüslerde ve bazı iş yerleri dışında hizmet üretmedi. Belediye önünde eylem yapan işçiler, sendikanın yüzde 75'lik zam talebini yineledi.

07 Nisan 2023

Afyon’da 3 aydır maaş alamayan tekstil işçileri eylem yaptı.

19 Nisan 2023

Bolu Organize Sanayi Sitesi'ndeki bir terlik fabrikasında, TEKSİF Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.

24 Nisan 2023

Bursa’daki Bursa Çimento Fabrikası inşaatında çalışan ve 2 aydır maaşlarını alamayan taşeron işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.

26 Nisan 2023

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kocaeli’nin Körfez ilçesinde üretim yapan Gübretaş fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 6 Nisanda direniş başlamıştı. 6 Nisanda iş bırakan yüzlerce işçi, işyerine gelen sendika yetkilileriyle birlikte yönetim binasına yürüyüş yapmıştı. Sendika, eylemlerden sonuç alınamazsa grev kararı alınacağını belirtmişti. 6 Nisan’dan bugüne işçilerin eylemleri devam ediyor.

MAYIS 2023

09 Mayıs 2023

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Maya Mekanik Fabrikası’nda sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını belirten DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’na üye işçiler eylem başlattı.

15 Mayıs 2023

İstanbul Silivri’de fabrikası bulunan Sıcame Gruba ait Şafak Elektrik’te çalışan işçiler Fabrika Müdürü Barış Mert ve ekibini istifaya çağırdı. Lastik-İş’in örgütlü olduğu fabrikada fabrika müdürünün ve ekibinin kendilerine kaba davrandığını, tehditkar söylemlerde bulunduğunu aktaran işçiler, sendika temsilcilerinin de katılımıyla yaptıkları eylemle fabrika yönetimini protesto etti.

22 Mayıs 2023

Bolu Belediyesi'nden EYT kapsamında emekli olan 138 işçiden 38'i tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle belediye önünde toplanıp, alacaklarının yatırılması talebiyle eylem yaptı.

23 Mayıs 2023

Samsun'da belediye şirketleri işçileri, mağdur edildiklerini ve üvey evlat muamelesi gördüklerini belirterek, 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar kadro sorunun giderilmesini beklediklediklerini söyledi.

27 Mayıs 2023

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yapımı devam eden ve Muğlalıların yapılmaması için defalarca önünde eylem yaptığı çimento fabrikasında yaşamını yitiren işçi için eylem ve basın açıklaması düzenlendi.

30 Mayıs 2023

PTT-Sen'de örgütlü taşeron işçiler, toplu sözleşme haklarının gasp edilmesine karşı bugün İstanbul İŞKUR İl Müdürlüğü'nün önünde eylem yaptı.

30 Mayıs 2023

Manisa’nın Soma ilçesindeki Yeni Anadolu Madencilik’te işçilerin sendikal haklarına müdahale edildiğini ileri süren Bağımsız Maden İş üyeleri, maden önünde eylem yaptı.

HAZİRAN 2023

02 Haziran 2023

Kayseri'de bir fabrikada yetersiz koşullarda çalışan işçilerin sendikaya üye olmasından rahatsız olan firma 400 işçiyi işten çıkardı. Bağcılar'da Öz İplik-İş Sendikası, işten çıkarılan işçiler için basın eylem yaptı.

06 Haziran 2023

Eskişehir'deki Şişecam fabrikasında, Kristal-İş üyesi cam işçileri, işten çıkarılan arkadaşlarının tekrar işe başlaması için fabrika içinde eylem yaptı.

09 Haziran 2023

Bolu’da bir elektronik fabrikasında, Türk Metal Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, fabrika yönetimini protesto etti.

13 Haziran 2023

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir otel inşaatında parasının ödenmediğini ileri süren işçiler metrelerce yükseklikteki vince çıkarak eylem yaptı.

14 Haziran 2023

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi inşaat işçileri, patronların üç yıldır kıdem tazminatını, fazla mesaileri, elden verilen maaşları gasp ettiğini ayrıca sigortaları da asgari ücret üzerinden göstererek yasal haklarını gasp ettiğini duyurarak 12 Haziran günü İzomas firmasının bulunduğu Palladium Tower plaza önünde direnişe başlamıştı.

17 Haziran 2023

Bursa’da kurulu bulunan Pakkens fabrikasında sendikalı bir işçinin işine son verilmesi üzerine işçiler üretimi durdurdu. Patron fabrikayı 3 Temmuz’a kadar kapatarak işçileri izne çıkardı.

19 Haziran 2023

Tüm Belediye ve Yerel Hizmetler Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi, Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerinin yaşadığı sorunlara ilişkin belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

20 Haziran 2023

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Aluform Pekintaş fabrikası işçileri 8 aydır işe iade talebiyle direniş yapıyorlar. Düzce’de faaliyet gösteren fabrika önündeki direnişleri Valilik kararıyla yasaklanan işçiler şirkete ait başka fabrikaların önünde eylemler yaparak direnişe devam ediyorlar.

TEMMUZ 2023

07 Temmuz 2023

Maltepe Belediyesi’nde çalışan sendika üyesi işçiler, ilave tediye, kadro ve ücret zammı taleplerini duyurmak için iş bırakma eylemi düzenledi.

07 Temmuz 2023

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Zİ EM Tekstil’de işçiler gasp edilen SGK hakları için fabrika önünde eylem yaptı.

15 Temmuz 2023

Tersane İstanbul'daki Rixos Otel'i inşaatında yaklaşık 250 işçi barınma, hijyen, havalandırma ve yemek sorunlarına karşı direniş başlattı. İşçilerden 7'si işten çıkarıldı.

20 Temmuz 2023

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanları, geriye dönük ödenmesi gereken maaşlarını tahsil edemeyince eylem yaptı. Hastane çalışanları çareyi eylemde buldu

21 Temmuz 2023

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’de (DEDAŞ) Diyarbakır İl Müdürlüğü Arıza-Onarım-Bakım (AOB) Servisinde çalışan işçiler, bugün altı kentte bütün birimlerde iş bıraktı.

26 Temmuz 2023

Maaşlarının yükseltilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 21 Temmuz'da altı ilde iş bırakan Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) işçileri eylemlerini sürdürüyor. Diyarbakır'da bu sabah DEDAŞ binası önünde toplanan işçiler davullu zurnalı eylem

27 Temmuz 2023

İstanbul’daki AKP’nin yönettiği 23 belediyede çalışan yüzlerce işçi, “Bu ücretlerle geçinemiyoruz” diyerek Mahalli İdareler İşverenleri Sendikasının (MİKSEN) Beyoğlu’daki merkezi önünde toplandı.

28 Temmuz 2023

Bilecik’in Söğüt ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi iştiraklerinden Gübretaş’a ait maden sahasında çalışan işçiler eylem yaptı.

AĞUSTOS 2023

01 Ağustos 2023

Tek Gıda-İş sendikası, 1 Ağustos sabahı bir süredir örgütlenme çalışması yaptığı Has Tavuk fabrikasında, sendika üyesi 3 işçinin işten atılmasına karşı eylem yaptı.

04 Ağustos 2023

TÜRK İş'e bağlı Belediye İş Sendikası'na üye işçiler, Avcılar Belediyesi'nde çalışan bin 160 işçinin maaşlarının düzeltilmesi için eylem yaptı.

07 Ağustos 2023

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan üyelerinin toplu iş sözleşmesinden kaynaklı geriye dönük alacaklarının ödenmesi için eylem yaptı.

13 Ağustos 2023

Gaziantep'te direnişteki Şireci Tekstil işçileri kent merkezinde eylem yaptı.

16 Ağustos 2023

Yapı Merkezi tarafından, Doğu Afrika'nın en hızlı tren hattı olarak tanıtımı yapılan Tanzanya'daki demiryolu projesi inşaatında çalışan Türk çalışanların Ocak ayından beri maaş alamadığı ortaya çıktı. Yedi aydır maaşını alamayan işçiler Tanzanya’daki kamplarda greve çıktı. Bir kısmı kendi imkanlarıyla Türkiye’ye dönen işçiler grevin on ikinci gününde şirketin İstanbul Üsküdar’da bulunan yönetim binası önünde bir araya gelerek hakları için eylem yaptı.

17 Ağustos 2023

Dilovası Belediyesi’nde çalışan DİSK Genel-İş üyesi 370 işçi, maaşlarının günden güne eridiğini belirterek belediye binası önünde yaptıkları eylemde ek zam isteklerini dile getirdi.

18 Ağustos 2023

Kocaeli'de Tezcan Galvaniz fabrikasında çalışan 450 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 20 gün önce anlaşma sağlandı. Ancak işveren sözleşmeyi imzalamayacağını açıkladı. Karara tepki gösteren işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.

21 Ağustos 2023

Kadıköy Belediyesi işçileri, ek zam talebiyle yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı.

23 Ağustos 2023

İzmir Kınık’ta çoğunluğunu kadın işçilerin oluşturduğu Agrobay Seracılık’ta işten çıkarmalara karşı kadın işçiler araçların giriş çıkışını kapattı.

23 Ağustos 2023

Türk-İş’e bağlı Harb-İş Sendikası İstanbul Şubesi çağrısıyla Kartal’da bir araya gelen çok sayıda işçi ek zam istedi. İşçiler ayrıca “Az kazanandan az, çok kazanandan çok” vergi alınsın dedi. İşçiler eylemde “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin” sloganlarıyla bordro yaktı.

29 Ağustos 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde satışı gerçekleşen bir otelin eski sahipleri, 10 işçiyi işten çıkardı ve maaşlarını ödemedi. İşçiler, haklarını alabilmek için otel önünde eylem yaptı.

31 Ağustos 2023

Kocaeli Gebze'de bulunan Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Kroman Çelik fabrikasında ek zam için çeşitli eylemlere katılan 17 işçi işten atıldı. İşten atılan işçiler işyerini terk etmeyerek eylem yaptı.

31 Ağustos 2023

Eskişehir’de maaşlarını alamayan maden işçileri, kıdem tazminatları ve alacakları için madene kendilerini kapattı, açlık grevine de hazırlar.

EYLÜL 2023

04 Eylül 2023

Eskişehir'de hak arayışında yer altında açlık grevi yapan maden işçilerinin aileleri, Ankara'da Yıldızlar Holding önünde basın açıklaması yaptı.

19 Eylül 2023

Bolu'nun Merkez ilçesinde 60 kişinin çalıştığı tekstil atölyesinde, maaşını alamayan tekstil işçileri eylem yaptı. 20 kişilik grup tarafından yapılan eylemde, iş yerinin sigortasız personel çalıştırdığı ve Afganistanlı, İranlı, Iraklı kişileri de kayıt dışı olarak istihdam ettiği iddia edildi.

21 Eylül 2023

İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki Trendyol Express Dağıtım Merkezi'nde çalışan ve sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan işçiler, şirket genel merkezi önünde oturma eylemi yaparken gözaltına alındı.

21 Eylül 2023

Tarım-Sen üyesi 39 işçi, seslerinin duyulmaması nedeniyle dün eylemlerini İstanbul'a taşıdı. İşçiler, Agrobay Seracılık'ın domates ihracatı yaptığı Almanya ve Rusya konsoloslukları önünde basın açıklaması yaptı.

29 Eylül 2023

Kıdem tazminatında değişiklik yapılmasına dair iddiaların gündeme gelmesinin ardından Türkiye’de birçok ilde işçiler eylem yaptı. Kocaeli’de de Petrol-İş Gebze Şubesi üyesi işçilerin çalıştığı başta Pulver Kimya, Ravago Tekpol, Tekno Kauçuk ve Novares fabrikaları olmak üzere Petrol-İş’in örgütlü oldukları bütün fabrikalarda işçiler ayağa kalktı. İşçiler eylem yaparak “Kıdem tazminatıma dokunma” sloganı attı.

EKİM 2023

02 Ekim 2023

Samsun'un Asarcık ilçesindeki bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler 2 aydır maaşları ödenmediği için eylem düzenledi.

04 Ekim 2023

İzmir’deki Agrobay Seracılık’ta çalışırken Tarım İşçileri Sendikası’na (Tarım-Sen) üye olduktan sonra işten çıkarılan işçiler, şirketin ihracat yaptığı ABD, İngiltere, Hollanda ile Almanya’nın İstanbul’daki başkonsoloslukları önünde eylem yaptı.

11 Ekim 2023

İstanbul Ataşehir’de yapımı devam eden Finans Merkezi içerisinde bulunan Merkez Bankası şantiyesinde çalışan işçilerin eylemine polis müdahale etti. Sendika yöneticileri ve işçiler gözaltına alındı.

13 Ekim 2023

Türk Telekom’un Güney 2. bölge müdürlüğüne bağlı çalışan taşeron işçileri dün Adana ve 10 ilde kadro talebiyle iş bırakarak eylem yaptı.

16 Ekim 2023

Hasta kabulüne başlayan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapımında çalışan inşaat işçileri, 3 aylık ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle hastanenin çatısına çıkarak eylem başlattı.

26 Ekim 2023

Tokat'ın Turhal ilçesinde işten çıkarılan antimuan madeni işçileri, ocağın idari binasının çatısına çıkarak eylem yaptı.

KASIM 2023

06 Kasım 2023

Bağlar Belediyesi işçileri, belediyenin önünde toplanarak aldıkları düşük ücretleri protesto etti. Eyleme DİSK'e bağlı Genel-İş Amed 2 No'lu Şube de destek verdi.

16 Kasım 2023

Gaziantep Üniversite Hastanesi’nde çalışan Sağlık İş üyesi işçiler yatırılmayan mesai ücretleri için eylem yaptı. İşçiler mesai ücretleri ödenmezse 18 Aralık’ta süresiz iş bırakacaklarını açıkladı.

21 Kasım 2023

Gürdesan'ın Yalova'da bulunan tersanesinde çalışan taşeron işçiler, yaklaşık iki aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyerek Gürdesan'ın Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikası önünde eylem yaptı.

27 Kasın 2023

Haksız yere işten çıkarılan Agrobay işçileri, direnişlerinin 98. gününde çatıya çıkarak "Ölmek var dönmek yok" dedi. Polis işçilere müdahale ederek gözaltına aldı.