Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından teyakkuza geçen Ankara Büyükşehir İtfaiyesi, arama-kurtarma çalışmalarına destek olmaya devam ediyor. K9 köpekleri Rüzgar ve Çakıl’ın yanı sıra ASKİ Genel Müdürlüğü’nün su kaçağı tespitinde kullandığı akustik dinleme yöntemiyle de canlıların tespit edildiği çalışmalar sonucunda Kahramanmaraş’ta 112, Hatay’da ise 308 depremzedeye ulaşıldı. 

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekipleri, yeraltı dinlemesi yaparak su sızıntı ve kayıplarının önüne geçmek için kullandığı akustik dinleme yöntemiyle enkazlarda yaşam belirtisi tespit ederken; Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile ANFA Genel Müdürlüğü ekipleri de arama-kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

ARAPLAR YURDU'NDA ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI

Başkan Yavaş da bugün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, Ankara Mamak'ta depremzedeleri ağırlayan Araplar Yurdu'nda çocuklar için psikologlar ve uzmanların gözetiminde oyun alanı oluşturduklarını açıkladı. Yavaş'ın paylaşımı şöyle:

"Çocuklarımızın travma sürecini atlatması için sosyal ve duygusal etkileşim büyük önem arz ediyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Mamak Araplar Yerleşkemizde depremzede çocuklarımız için psikologlarımız ve uzmanlarımız eşliğinde oyun alanı oluşturduk."